FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/10/2016

Jordi Artola i Mila Duran, guanyadors de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, ha tancat el calendari de la 5a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els dies 22 i 23 d’octubre. Una vuitantena de corredors han pres la sortida de la prova reina de la Trepitja Garrotxa, que ha aplegat al voltant de 300 participants entre les tres curses celebrades durant el cap de setmana.

En aquesta segona edició l’ultra trail, amb 110 quilòmetres, i un desnivell positiu de 5.300 metres, ha invertit el recorregut respecte a l’any passat, un al·licient per a tots els participants, que han pogut gaudir d’una altra perspectiva del paisatge de l’Alta Garrotxa. El dia s’ha aixecat ennuvolat i humit, condicions que s’han mantingut durant tota la cursa.

feec_Trepitja_Garrotxa_2016_1_ Ivan_Torres
Corredors agrupats travessant Beget  Foto: Ivan Torres

Jordi Artola i Mila Duran es proclamen guanyadors de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa

L’Ultra Trepitja Garrotxa ha tingut dos noms propis, els de Jordi Artola (CE Olot) i Mila Duran (GE Lletissonada). Tots dos corredors han dominat l’ultra de principi a fi, sense donar gaires opcions als seus perseguidors. En el segon control del recorregut, el Coll de Cortals, ambdós ja encapçalaven la cursa, posició que han defensat fermament fins a la meta d’Oix. Al pas per Beget, en el quilòmetre 40, els dos han ampliat distàncies. Artola ja tenia 15 minuts d’avantatge sobre el segon, quasi el mateix temps que tenia Duran sobre la segona dona. El pas dels quilòmetres no ha fet més que augmentar aquesta diferència i els dos corrien cap al triomf a la meta d’Oix.

feec_Trepitja_Garrotxa_2016_2_ Ivan_Torres
Laura Boix al pas per la població de Beget  Foto: Ivan Torres

Jordi Artola ha completat l’ultra en un temps de 14 hores 2 minuts, i s’ha proclamat guanyador de la segona edició de l’Ultra Trepitja Garrotxa. En segona posició ha entrat Francesc Martin (AE Diedre). Tercer ha estat Israel Mercadé (CE Serres del Mestral). Aquesta tercera plaça també ha servit a Mercadé per proclamar-se guanyador de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència 2016.

Mila Duran ha parat el cronòmetre en un temps de 17 hores 45 minuts, i s’ha proclamat guanyadora de l’ultra en categoria femenina. La segona plaça ha estat per Laura Boix (GE Lletissonada), posició que ja va ocupar en l’edició del 2016. La tercera classificada ha estat Montserrat Sisteré (CE Olot), que també va ser tercera l’any passat.

Fotografies / Ivan Torres