FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

21a Marxa dels Castells de la Segarra

Distància 54,140 km

Aquesta prova forma part de
2020 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Segarra Caminades de resistència

8 de març 2020 - 07:00 h - 20:00 h

Plaça Universitat de Cervera

Plaça de la Universitat, 25200 Cervera, Lleida

Preu 24€ per a federats / 14€ socis entitats organitzadores / 29€ resta de participants

Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. DE LA SEGARRA

Contacte

696 343 312 ; 635 987 419
info@marxadelscastells.com

La Marxa dels Castells de la Segarra va néixer l’any 2000 arran que un grup d’amics de la comarca de la Segarra va tenir la inquietud de dur a terme una nova activitat de caire excursionista inèdita en les nostres contrades. Aquesta nova iniciativa havia de reunir algunes característiques determinades per fer-la atractiva. Es va creure ideal que els castells de la comarca per si sols ja podien representar un atractiu, alhora que el paisatge que ens ofereix la comarca a l’inici de la primavera, amb el seu verd intens i els arbres florits, podia acabar d’arrodonir l’espectacle de la caminada.

L’itinerari escollit té una distància de 54 quilòmetres i un desnivell de poc més de 1200 metres acumulats. L’altiplà de la Segarra ens ofereix un terreny de pujades i baixades constant, però sempre de poca importància. Els pobles que es poden visitar durant el recorregut, que cada any canvia de sentit. És a dir un any va en sentit del rellotge i el següent en sentit antihorari, són Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l’Aranyó, Montcortès, Castellnou d’Oluges entre altres.

Els primers anys van ser de prova. En les primeres edicions no vàrem passar de tres-cents participants. Animats de l’èxit, però, ens vam decidir a incloure la prova dins el calendari de Marxes de Resistència de la FEEC. La resposta va ser immediata, ja que en la quarta edició, primera dins de la Copa, vam passar a 700 participants.

Tot aquest muntatge requereix d’una gran infraestructura, tant material com de persones. L’àmbit material és fàcilment aconseguit, ja que a poc a poc anem adquirint experiència i anem tenint més eines, tant informàtiques com d’equipament. El que és el gran actiu de la nostra marxa són les persones, els col·laboradors, els voluntaris de les dues entitats organitzadores, sense els quals seria impossible dur a terme l’activitat. Són aproximadament 200 persones que treballen incansablement durant les vigílies de la Marxa, sobretot el dia de la caminada, des de primera hora i fins que es fa fosc. Sense la col·laboració desinteressada de tots mai no hauria pogut ser possible cap edició. Capítol a part tenim la col·laboració de les entitats que ens donen suport, com ara els ajuntaments de Cervera, Guissona, els Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, Tarroja de Segarra i el Consell Comarcal de la Segarra, i darrerament l’empresa asseguradora DKV. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya, també, ens han donat el seu suport des del primer dia.

 

La XXI Marxa de Resistència del Castells de la Segarra és una prova de resistència, no competitiva, oberta a tothom, que té per objecte donar a conèixer els castells de la Segarra. És una prova puntuable per el Circuit Català de Caminades de Resistència (CCCR) .

Distància: 54,140 Km

Data de realització: 8 de març de 2020

Lloc de sortida i arribada: Plaça Universitat de Cervera

Hora de sortida: 7 del matí

El sentit de la caminada és direcció L’Aranyó.(sentit ” de les agulles del rellotge”)

Inscripcions limitades a 2000 persones