FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Laia Erra - ECAM
Foto: Laia Erra - ECAM

Notícies - 13/01/2024

Més d’una cinquantena de federats participen a les proves d’accés per monitors i instructors d’excursionisme

Berguedà Excursionisme Formació

L’Àrea de Formació de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) de la FEEC ha realitzat aquest matí les proves d’accés per Monitors i Instructors d’Excursionisme a la Nou del Berguedà

L’Àrea de Formació de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha dut a terme avui les proves d’accés per als títols de Monitor d’Excursionisme i Instructor d’Excursionisme.

L’esdeveniment, celebrat a la Nou del Berguedà, ha congregat una participació activa d’aproximadament cinquanta persones.

Les proves d’accés per als Monitors d’Excursionisme estan destinades a membres d’entitats i clubs excursionistes amb llicència federativa, que ja comptin amb una experiència prèvia en muntanya, especialment en l’àmbit de l’excursionisme. Els aspirants a Instructors d’Excursionisme han de ser prèviament Monitors d’Excursionisme i/o Instructors d’altres especialitats, segons els requisits establerts pel programa.

L’objectiu d’aquestes proves és assegurar que els aspirants tenen coneixements tècnics consolidats en l’especialitat a la qual es presenten, amb l’intenció de realitzar el curs corresponent posteriorment.

La jornada ha inclós una prova de resistència amb pes, concretament la pujada al Sobrepuny, amb 8 kg pels monitors i 10 kg pels instructors. A més a més els aspirants han hagut de realitzar un circuit d’orientació urbà a la Nou del Berguedà.

Els resultats obtinguts en aquestes proves d’accés tindran validesa durant les dues temporades posteriors a la seva realització (24 – 25 mesos posteriors). Això permetrà als interessats, en cas de superar les proves, realitzar el curs en els propers dos anys o dues convocatòries.

Més informació sobre formació federativa.