FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/06/2019

Més d’un centenar de dones a la Trobada de Pubilles a Camarasa

Noguera Escalada esportiva Escalada

La dissetena Trobada de “Pubilles Escaladores” ha aglomerat a un total de 120 dones d’arreu del territori català i també del País Basc, Alacant, Granada i d’Andorra durant el cap de setmana del 1 i 2 de juny.

La darrera edició va reunir a les escaladores a Montserrat i enguany les Pubilles Escaladores han tornat a deixar el llistó ben alt amb la clàssica trobada anual per les apassionades de l’escalada. L’organització ha comptat amb el suport del Centre Excursionista de Lleida i la FEEC per aquesta nova edició celebrada a Camarasa. Dissabte al matí, totes les pubilles van trobar-se a Can Pere, on van poder enllestir les inscripcions abans d’iniciar les cordades. Després d’una jornada per un dels indrets preferits dels apassionats de l’escalada, la Trobada va organitzar els tallers programats: el primer va ser sobre com orientar-te a la muntanya, a càrrec de Marta Presseguer, després es va fer una Taula Rodona amb l’escaladora Gara Villalba explicant les seves vivències i finalment, una càpsula de seguretat per actuar en cas d’accident, a càrrec dels Bombers GRAE. Un cop va finalitzar el dia, totes van poder sopar al Casal del poble a ritme de Grace, grup de música del mateix municipi. Totes les assistents van poder gaudir de l’esperat sorteig de material aconseguit gràcies als patrocinadors de la trobada. La Gloria, del grup d’escaladores Neskas de Vitòria, també va assistir a la trobada en representació i suport d’una jornada d’aquesta magnitud.  La jornada de diumenge va començar amb un energètic esmorzar i classe de ioga per preparar la musculatura per una jornada més d’escalada.

Les Pubilles Escaladores mantenen la tradició i cada cop amb més apassionades programen la trobada a les seves agendes per tal de compartir cordada amb la intenció de passar una bona estona i aprendre una de l’altre. L’organització segueix treballant de valent per tal que any rere any l’esdeveniment sigui de major alçada.