Sant Vicenç de Castellet (Bages), ha estat la seu de l’edició 2024 de la Trobada dels “100 Cims”.
Al local de Can Soler ja hi havia participants que estaven esmorzant abans de les 8 del matí. Cap a les 9 del matí es va informar del funcionament de la caminada que va dur als més de 200 participants a fer un periple pel terme, visitant l’emblemàtica ermita de Sant Pere de Vallhonesta, on es va fer una foto conjunta de tots els participants, atès que la sortida cultural també visitava aquest indret. La majoria dels participants en la caminada van aprofitar per assolir el cim del Puig Soler, que forma part de la llista dels “100 Cims”.
A la sortida cultural, que es va desenvolupar en paral·lel a la caminada, es van poder veure diversos elements del terme municipal: el ball de gitanes, alguna barraca de pedra seca, una pedrera, fòssils i, com no podia ser d’altra manera, Sant Pere de Vallhonesta. Cal dir que tots els participants van poder entrar a l’ermita.
A l’hora de dinar, 250 participants ocupaven completament Cal Soler. A la tarda, es va fer l’acte de lliurament de premis i reconeixements. Es va començar amb els parlaments del president de la FEEC, Jordi Merino, qui va valorar la finalitat del repte dels “100 Cims”. A continuació, el president del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet va agrair l’assistència a la trobada i a totes les persones que van col·laborar en el seu desenvolupament. Seguidament, va parlar l’alcalde de la localitat, Daniel Mauriz, qui va donar les gràcies a tots els participants i al centre excursionista. Un participant de l’acte, Joan Cristian Padró, va fer un obsequi al Comitè que consistia en un mapa en tres dimensions del recorregut que s’havia fet al matí. El Comitè va manifestar el seu agraïment i va considerar que qui es mereixia conservar aquest record era l’entitat organitzadora.
A continuació, es va donar a conèixer la banda sonora de la Trobada dels “100 Cims”, de la qual n’és autor Nil Martorell, un jove compositor tarragoní. Seguidament, es van atorgar els premis del concurs “Fotocims” i es van projectar les imatges que a judici del jurat eren finalistes. El primer premi va ser per a Marcel Puig (CE Terrassa), el segon per a Joan Ferrando (Club CE la Foradada) i l’accèssit per a Jordi Sebastià (CE Terrassa).
Continuant amb el lliurament de premis, es va projectar el vídeo guanyador del qual n’és autor Àngel Artigas Alimon (UE Sabadell).
Finalment, es va passar al lliurament dels premis del concurs literari que van ser per a Aina Segalés (Club Exc. Madtean), qui va obtenir un accèssit; Jaume Garcia (Club Exc. Madteam), qui es va endur el tercer premi; Xavier Martorell (CE Tarragona), segon premi, i Josep M. Montragull (CE Xiruca Foradada) qui va ser el primer premi. A continuació, es va passar al lliurament dels reconeixements a les entitats que han assolit els 2000 cims dels seus socis durant l’any anterior i als federats que han assolit els “5×100 Cims”, “4×100 Cims”, “3×100 Cims” i “2×100 Cims” durant l’any 2023.
Finalment, els protagonistes van ser les persones federades que havien superat el repte dels “100 Cims”. En total, van ser 267 les persones que havien de rebre el reconeixement.
267 federats reben el reconeixement dels 100 cims
L’acte es va tancar amb el vicepresident de la FEEC, Joan Huertos, qui va donar les gràcies a tothom i va valorar la dedicació de la secretària de la FEEC, Carme Delgado, qui també va dir unes paraules.
I així es va cloure una jornada de convivència entre les persones de diverses entitats que participen en el repte. No podem oblidar la bona tasca que van fer els voluntaris del Centre Excursionista Sant Vicenç de Castellet en l’organització de la diada. La pròxima trobada serà organitzada pel Club Excursionista Esparreguera.