FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/10/2018

Marc Traserra i Ingrid Ruiz guanyen la Vertikalm

Curses per Muntanya

La quarta edició de la Vertikalm, organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista “Lletissonada”, ha clausurat la 9a Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el 21 d’octubre.

La Vertikalm ha sortit des de la plaça de la petita població de Sant Privat d’en Bas, situada a 530 metres d’alçada, i ha arribat fins al cim del Puigsacalm, a 1.514 metres. En total, s’han cobert 5,2 quilòmetres i 975 metres de desnivell positiu. Han participat més de 100 corredors.

Marc Traserra i Ingrid Ruiz, els més ràpids al Puigsacalm 

Marc Traserra (CE Voltreganès ARS) ha sortit amb tot des dels primers metres. El corredor de les Masies de Voltregà ha volgut mantenir-se al capdavant del grup líder de la vertical per dominar als seus principals rivals en tot moment. Abans d’enfilar les primeres rampes acusades cap al Puigsacalm, Traserra ja ha aconseguit una lleugera avantatge, que ha anat augmentant conforme guanyava metres positius.

Traserra ha parat el cronòmetre al cim amb un temps de 42 minuts i 37 segons, igualant el rècord aconseguit l’any passat per Marcel Compte, que va marcar exactament el mateix temps. Amb aquesta excel·lent marca Marc Traserra s’ha emportat la victòria en una vertical que mai havia disputat fins ara.

El segon classificat ha estat Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), amb un temps de 43 minuts i 42 segons, mentre que el tercer calaix del podi l’ha ocupat Gabriel Crosas, amb 44 minuts i 4 segons. Españó i Crosas han mantingut un emocionant duel en aquesta darrera prova de la copa, on es jugaven la victòria absoluta en la classificació general. Amb la segona plaça a la Vertikalm, Españó, actual campió de Catalunya de curses verticals, s’ha assegurat la primera plaça i la victòria en la Copa Catalana de Curses Verticals 2018.

Entre les dones, la més ràpida al cim del Puigsacalm ha estat Ingrid Ruiz (CE Alliberadrenalina), que ha creuat la meta amb un temps de 52 minuts i 26 segons. La corredora de Cambrils ha sortit de menys a més, ocupant la segona plaça en cursa durant el primer quilòmetre. Aviat ha pogut passar a Mila Duran (CA Olot Terra de Volcans) i ja no ha abandonat el lideratge fins al Puigsacalm, guanyant la vertical. Per darrera seu, a 2 minuts i 12 segons, ha quedat Duran, segona al podi. La tercera classificada ha estat Adriana Fernández (CE Torelló), amb 58 minuts i 38 segons.

Aquesta ha estat la darrera de les quatre proves que han conformat enguany la copa catalana, que va començar amb la Vertical Quiri, al mes de maig, va seguir amb la Cara Amon, també al maig, i va arribar a la tercera cita amb la Verticalp Skyrace el mes d’agost.