FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/05/2018

Albert Ollé i Imma Parrilla guanyen la Vertical Quiri

Curses per Muntanya

L’onzena edició de la Vertical Quiri, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, ha inaugurat la novena edició de la copa catalana de curses verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a Noves de Segre (Alt Urgell), el 6 de maig.

Com ja és tradició a “la Quiri”, la cursa ha sortit des de la població de Noves de Segre i ha arribat fins a dalt del Sant Quiri, on els corredors han acabat tocant la creu del cim. La Vertical Quiri és una de les curses més explosives de la copa, amb 4,7 quilòmetres de distància i 870 metres de desnivell positiu, i inclou dues rampes molt acusades. Enguany han participat 230 corredors.

Albert Ollé i Imma Parrilla, guanyadors a Noves de Segre

El tret de sortida de la vertical s’ha donat en massa, i no de forma individual com es fa en altres curses. Abans d’arribar al primer quilòmetre, el grup ja s’ha estirat considerablement i els principals favorits ja han ocupat les places capdavanteres. Albert Ollé (CE Torelló) s’ha mantingut al davant en tot moment i s’ha proclamat guanyador de la vertical amb un temps de 38 minuts i 38 segons. Per darrera seu ha entrat el veterà Gabriel Crosas (L’Esportiu Torelló), amb un temps de 39 minuts i 6 segons. La tercera plaça ha estat per Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu), l’únic corredor de la categoria júnior entre els 30 primers classificats, amb 39 minuts i 25 segons.

Imma Parrilla ha estat la millor entre les dones i ha arribat al cim del Quiri en 49 minuts i 33 segons. La segona plaça ha estat per Roser Español (UE Urgellenca), una incombustible corredora veterana acostumada a pujar al podi, amb un temps de 51 minuts i 36 segons. Tercera ha estat Anna Artal (CE Sanloria), amb 53 minuts i 31 segons.

Fotos / Ivan Torres