FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/05/2018

Gerard Españó i Giulia Portaluri guanyen la cursa vertical Cara Amon

Curses per Muntanya

La Cara Amon, organitzada pel CE Alta Ribargorça i Oxígen, ha acollit la segona prova de la copa catalana de curses verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a Barruera, el 19 de maig. La Cara Amon és una de les curses verticals de renom que se celebren a Catalunya i compta amb una radical canal intermitja que posa a prova a tots els corredors. L’any 2013 va ser el marc d’una de les proves de la Copa del Món de Curses Verticals.

La cursa ha sortit des de Barruera (1.080 metres), com ja és habitual, i s’ha enfilat fins a la carena que mena al cim de les Roies de Cardet (2.444 metres). En total s’han cobert 4,40 quilòmetres, superant 1.350 metres de desnivell positiu.

Gerard Españó i Giulia Portaluri, guanyadors a Barruera

Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat el més ràpid al cim de les Roies de Cardet i amb un temps de 56 minuts i 31 segons ha guanyat la desena edició de la Cara Amon. Españó ja es va proclamar campió de Catalunya de curses verticals a la mateixa Cara Amon en l’edició del 2017. El segon classificat ha estat Marc Sabater (AE Matxacuca), amb un temps de 57 minuts i 9 segons. Tercer ha sigut Gabriel Crosas (CE Voltreganès ARS), amb 57 minuts i 27 segons.

Españó i Crosas ja van ocupar bones posicions en la primera prova de la copa catalana de curses verticals d’enguany a la Vertical Quiri i són dos dels màxims aspirants a emportar-se la victòria de la general final.

En categoria femenina, Giulia Portaluri (AE Matxacuca) ha estat la millor, amb un temps d’1 hora i 15 minuts. Portaluri no és una especialista en curses verticals i la Cara Amon ha estat la primera prova que disputava en aquesta disciplina. La segona classificada ha estat Rosa Maria Nieto (CE Uecanoia), amb un temps d’1 hora i 19 minuts. Tercera ha sigut Pepa Repes (CE Vilaller), amb 1 hora i 25 minuts.

Fotos / Ivan Torres