Notícies - 01/07/2014
L’expresident de la UFEC, David Moner, rep la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de Barcelona
L’alcalde Xavier Trias, en nom de l’Ajuntament de Barcelona, ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a l’expresident de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner i Codina, per la seva contribució a la capitalitat esportiva de la ciutat.
A l’acte, a més dels representants de l’Ajuntament, hi va ser present el secretari general de la presidència, Jordi Vilajoana, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, els membres del Consell Directiu de la UFEC, els representants de diverses federacions esportives, entre els quals el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino. El periodista de RAC1, Jordi Basté, va ser l’encarregat de fer la glossa del carismàtic homenatjat, ahir dilluns 30 de juny, en la cerimònia celebrada a l’Ajuntament de Barcelona.
Tota una vida vinculada a l’esport
Nascut a Barcelona el 1933, advocat de formació i professió, David Moner ha estat vinculat a l’esport tota la vida, primer com a practicant i, més endavant, com a dirigent. De fet, Moner és una persona imprescindible per entendre l’esport d’avui dia a Catalunya, especialment des que al 1996 va ser escollit president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Des del gener del 1997, quan va prendre possessió, continua exercint aquest càrrec en l’actualitat amb 68 federacions esportives integrades, entre les quals hi ha la FEEC.
David Moner va començar la seva etapa com a directiu l’any 1957 com a vocal de la Federació Catalana de Rem. Després va exercir un gran ventall de càrrecs i de responsabilitats en aquesta Federació, on va ser vicepresident i president; també a la Federació Catalana de Natació on va ser-ne el president en dues ocasions; a la Federació Espanyola d’esquí Nàutic, on en va ser fundador; al Saló Nàutic Internacional, del qual en va ser vocal, i a la Federació Espanyola de Rem, d’on en va ser vicepresident.
Entre molts mèrits, Moner va aconseguir que l’Estany de Banyoles s’ampliés 170 metres més del previst per convertir-lo en camp de regates homologat internacionalment, el primer a tot l’Estat espanyol. La regata inaugural va ser la famosa i històrica contesa d’Oxford contra Cambridge.