FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/05/2021

L’esport català premia a la FEEC per la millor gestió federativa del 2020

Entitats

La Festa de l’Esport Català ha premiat la gestió federativa de la FEEC aquest passat 2020, com la millor gestió d’una federació esportiva aquest últim any.

La FEEC recull aquest reconeixement pel seu creixement sostingut i per la seva tasca de gestió amb les diferents entitats, clubs i esportistes de muntanya.

En un any que no ha estat gens fàcil la FEEC ha aconseguit batre un un rècord de federats arribant als 42.479 per primer cop a la seva història. A més a més s’ha superat també per primer cop les 15.000 dones federades amb 15.617 llicències femenines. Aquestes dades converteixen a la FEEC en la tercera federació esportiva del país en número de federats i la segona en número de llicències femenines.

En un any sense pràcticament competició les medalles olímpiques en esquí de muntanya als JJOO de la joventut de Lausana han estat una de les millors cartes de presentació de la FEEC en aquesta Festa de l’Esport Català.

L’acte va ser el darrer acte del fins ahir president de la FEEC, Jordi Merino. Merino ha remarcat la feina feta aquests darrers anys i s’ha mostrat molt satisfet de poder acabar el seu mandat recollint un premi com aquest. Merino ha destacat el paper de les més de 400 entitats que conformen la FEEC quan ha recollit el guardó.

Cal recordar que aquest 2020 la FEEC també ha estat distingida per part de la Generalitat amb la Creu de Sant Jordi, màxim guardó nacional.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha recollit també el reconeixement per la celebració del seu centenari aquest 2020.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha volgut felicitar a la FEEC per la seva gestió social, econòmica i esportiva aquests darrers anys.

Aquest any, i a causa de la pandèmia pel coronavirus, el premis s’han lliurat a l’auditori Axa de Barcelona. L’entrega dels guardons s’ha pogut veure pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya. Durant la gala s’ha fet un reconeixement pòstum a Josep Lluís Vilaseca, exsecretari general de l’Esport i figura clau de l’esport català dels últims 40 anys

El llista completa dels premiats és la següent:

Premi al millor esportista: Toni Bou
Premi a la millor esportista: Aina Cid
Premi a l’esportista amb més projecció femenina: Maria Costa
Premi a l’esportista amb més projecció masculina: Eduard Rousaud
Premi al millor equip català: FC Barcelona futbol femení
Premi al/a la millor entrenador/a: David Martín
Premi a l’esportista llegendari/dària: Víctor Tomàs
Premi a l’Esperit Esportiu: Astrid Fina
Entitats centenàries: Ripoll CF, Agullana CD, CF Bellpuig, CD Masnou, CF Puigvertenc, ATC Sant Pol, UE Sant Sadurní, CF Torà, UD Viladecans, CE Portbou, CF Capellades, CT Lleida i la FEEC
Premi a la Gestió Federativa: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya
Premi Empresa de l’esport: SevenMila