FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 07/05/2021

Nou rècord de llicències i més de 15.000 dones federades

Federats

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha consolidat el passat 2020 com a la tercera federació esportiva del país amb més nombre de federats segons les dades publicades per l’Idescat. En total la FEEC va tancar l’últim any amb 42.479 federats enfront els 41.794 federats anuals del 2019. La xifra s’enfila fins als pràcticament 50.000 federats comptant les llicències temporals emeses per la federació.

El creixement de la FEEC ha seguit any rere any, després que el passat 2017 se superés per primer cop en els 100 anys d’història de la federació la xifra de 40.000 federats, que s’havia marcat com un primer sostre.

La tasca realitzada des de les entitats excursionistes, l’augment de gent que realitza activitats de muntanya i la millora en el servei que es dona des de la mateixa federació han estat factors claus per poder mantenir aquest creixement exponencial en els darrers anys.

Tot i la pandèmia que ha marcat una clara línia descendent aquests últims mesos la confiança dels federats i federades de la FEEC s’ha mantingut intacte i ha servit per marcar aquest nou rècord en el número de federats de la federació.

Aquest passat 2020 la FEEC va celebrar el seu centenari i es van haver de suspendre bona part dels actes previstos i de les activitats socials, competitives o culturals que s’havien de celebrar.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, a més a més, s’ha convertit aquests últims anys en la segona federació en nombre de dones federades, i per primer cop aquest 2020 ha superat les 15.000 llicències amb nom de dona.  En total han estat amb 15.617 al tancament de 2020. Aquesta xifra només es veu superada per la Federació Catalana de Bàsquet, que amb 17.680 federades és la federació esportiva amb més  federades a Catalunya.

El paper de la dona dins de l’esport de muntanya català no és nou i tradicionalment Catalunya ha tingut diferents noms propis que han obert el camí i que han aconseguit potenciar les activitats i l’esport de muntanya entre les més joves.

Més enllà dels noms històrics que van ser pioneres com el de Carme Romeu, la FEEC segueix demostrar dia a dia la seva aposta també per l’esport i l’excursionisme femení. Els noms de les joves Maria Costa, medallista olímpica o aquesta mateixa setmana els de Martina Gonfaus, doble campiona estatal de curses per muntanya juvenil o el d’Aida Torres primera subcampiona d’Europa juvenil d’escalada, mostren clarament aquesta aposta en femení.

Pel que fa al número d’entitats, la FEEC ha tancat el darrer any amb 419 entitats arreu del país, sent així la cinquena federació amb més entitats o clubs a Catalunya, per darrere de les federacions de Futbol, Caça, Bàsquet i Ciclisme. Actualment amb l’entrada de dues entitats més la FEEC ja suma 421 entitats.

La FEEC segueix potenciant la seguretat, la formació i el respecte per l’entorn com a tres dels seus eixos vertebrals en la celebració del seu centenari. La millora de les cobertures de l’assegurança i la gestió en els pròxims mesos dels efectes de la COVID-19 seran, sense cap mena de dubte, nous reptes a superar des de la federació.

Actualment, a Catalunya la Federació Catalana de Futbol segueix exercint com a federació esportiva amb més nombre de federats. amb 87.983 federats, seguits de la Federació Catalana de Bàsquet. amb 45.226 federats. El tercer lloc és per la FEEC per davant de Caça, Golf, Tenis o Patinatge que serien les federacions que superarien els 20.000 federats.

Des de la FEEC es vol agrair un cop més la confiança dels nostres federats i federades i es vol seguir treballant per fer una muntanya més sostenible, més segura i on el lleure i l’esport trobin el seu espai fugint de la massificació.