FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 17/10/2023

L’Aplec dels Països Catalans reuneix prop de 700 excursionistes a Olot

Garrotxa Excursionisme Entitats Aplec Excursionista

El 45è Aplec Excursionista dels Països Catalans va reunir prop de 700 persones a Olot (la Garrotxa). Aquesta nova edició, celebrada de l’11 al 15 d’octubre, va ser tot un èxit.

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i el Centre Excursionista d’Olot van ser els encarregats d’organitzar l’esdeveniment. A més, van comptar amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Tots dos clubs van destacar el seu bon funcionament a escala logística, de propostes, d’ubicacions, etc. Així mateix, van reconèixer la tasca dels voluntaris de les entitats excursionistes d’Olot, CEC, Banyoles, Besalú, GECA i Amics de la Serra de Finestres.

L’Aplec d’enguany va oferir excursions, rutes guiades i familiars, activitats esportives, culturals i científiques, sopars, concerts i conferències. En aquesta nova edició, però, dues iniciatives recents van ser acollides molt positivament pels participants. La primera d’elles, l’Open Block d’escalada situat a Besalú. Aquesta activitat va aplegar més de 100 inscrits. I, l’altra, va ser el Sopar Jove i el concert posterior on es van reunir al voltant de 350 persones d’edats diverses.

El diumenge, dia de cloenda, va començar amb la pujada al volcà de Montsacopa amenitzada pels Ministrers de l’Escola de Música d’Olot. Posteriorment, va continuar amb la plantada de l’arbre, una alzina, i el descobriment de la placa commemorativa.

Com ja és habitual, diferents personalitats van dur a terme parlaments d’agraïment. Entre ells, els presidents del CE d’Olot i del CEC, Albert Rubirola i Eduard Cayón respectivament; Emili Bassols, representant del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa; el poeta Jaume Bosquet o el vocal de la Junta i co-cap de l’Àrea d’Entitats de la FEEC, Francesc Francès. Carme Delgado, secretària de la Junta, Josep Pérez, col·laborador de la Junta, i Josep Joan Coucelo, representant de la Vegueria Regió segona de la Federació, també van assistir-hi.

D’entre els diversos moments del 45è Aplec Excursionista dels Països Catalans, cal destacar l’emotiu aplaudiment al sopar de foc de camp per a Marià Morera, qui era president del CE de Ripoll i coordinador del Comitè Català de Senders de la FEEC.