FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 13/10/2023

El món excursionista plora la pèrdua de Marià Morera

Federats Societat

Aquest divendres al matí moria en un accident de muntanya el que era president del CE de Ripoll i coordinador del Comitè Català de Senders, Marià Morera. 

Persona implicada amb l’excursionisme i amb les entitats del ripollès, a més a més de ser ex membre de la junta directiva de la FEEC, ha rebut diferents mostres de suport a familiars i amics des de moltes institucions i personalitats lligades a l’excursionisme i al món polític i comarcal, on Morera havia col·laborat en alguna ocasió.

Des de l’Editorial Alpina, on Morera participava en els recorreguts per les muntanyes del Ripollès fins a la Consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, passant per la Secretària General de l’Esport, Anna Caula o el mateix Ajuntament de Ripoll, han manifestat la seva consternació per la mort de forma accidental de Marià Morera.

“Colpida per la notícia de la mort del Marià Morera. La seva estima per la munanya i el seu compromís amb el país a través de la feina voluntària com a coordinador del Comitè Català de Senders era increïble. Una abraçada a la família i amistats del Marià”. Això escrivia la Consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, al seu perfil de twitter. Vilagrà va conèixer personalment a Morera en l’acte que es va fer al mateix palau de la Generalitat per a fer un homenatge als 50 anys del Comitè de Senders i als cuidadors voluntaris.

“Tot l’escalf per la gran família de la muntanya. Fa poc reconeixíem la gran tasca invisible d’aquest col·lectiu, una gran pèrdua”. Amb aquesta piulada a twitter, la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, també mostrava el seu suport cap als més propers a Morera.

El cos d’Agents Rurals, el Camí Oliba, Protecció Cívil, Mountain Wilderness Catalunya, l’alcalde de Campdevànol, l’alcaldessa de Ripoll, entitats excursionistes com l’Agrupe de Mataró, el CE Llinars, el CE Ripoll, el CEC entre d’altres també han fet diferents accions recordant la figura de Marià Morera.

Mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio, l’Esportiu o Ripollès Digital entre d’altres han tingut igualment un record pel que va ser coordinador de senders de la FEEC.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes, s’han declarat tres dies de dol i el president de la FEEC, Jordi Merino, ha volgut recordar des de Pereira (Colòmbia), on es troba participant en un congrés de senderisme i muntanya, la importància de Marià Morera dins la federació.

Merino que va ser l’encarregat d’obrir el congrés, sensiblement emocionat, va demanar un homenatge als assistents en memòria de Marià Morera.

 

El vicepresident de la FEEC, Joan Huertos escrivia també al seu perfil de twitter “Era una gran persona, vital i alegre com pocs. Una gran pèrdua!”.

La mort de Morera va coincidir pràcticament amb el tret de sortida de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans que se celebra aquest cap de setmana a Olot. El Co-Cap de l’Àrea d’Entitats de la FEEC, Francesc Francès, va començar l’Aplec amb un homenatge també a Marià Morera.

 

El comiat a Marià Morera serà aques dissabte 14 d’octubre a l’església de Sant Cristòfol de Campdevànol a les 10 del matí.