FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/05/2017

Laia Andreu guanya la Red Fox Elbrus Race, a Rússia

Raquetes de neu

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha competit  a la prestigiosa prova internacional Red Fox Elbrus Race, que es disputa a Rússia, el dia 8 de maig. L’escenari de la competició, l’Elbrús (5.642 metres), situat al Caucas occidental, a la república russa de Kabardino-Balkària, és el cim més alt del continent europeu.

La selecció ha viatjat a Rússia amb un equip format per: Sílvia Leal (CE Pontsicà), Laia Andreu (UE Vic), Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Just Sociats (CN Terrassa), com a corredor i seleccionador. Els ha acompanyat el director tècnic de la FEEC, Marcial Alemán.


L’equip de la Selecció de Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC minuts abans de competir

Laia Andreu, guanyadora. Tots els catalans al podi

La cursa de raquetes de raquetes de neu de l’Elbrús ha comptat amb un recorregut de 2,5 quilòmetres entre les cotes 3.000 i 3.450 metres per la ruta normal al pic Elbrús, des de l’estació Krugozor fins a l’estació Mir. Una cursa curta i explosiva, amb un punt de dificultat afegit, l’alçada. Els components de la selecció van realitzar entrenaments d’aclimatació durant els dies previs a la cursa per arribar en les millors condicions possibles.

Laia Andreu ha arribat a l’Elbrús molt motivada, i en un excel·lent estat de forma, i no ha deixat escapar la victòria en la categoria absoluta femenina. Andreu s’ha penjat l’or i ha demostrat a Rússia que està entre les millors del món i tanca així una temporada de raquetes de neu on també es va fer amb el títol de campiona de Catalunya a la Gormanda Blanca. La seva companya de selecció, Sílvia Leal, ha aconseguit la tercera plaça.

Eduard Hernández, actual campió de Catalunya de raquetes de neu, i Just Sociats, s’han trobat amb un dur rival a batre en la categoria absoluta masculina. Hernández ha sortit molt fort i ha marcat el ritme en els primers compassos. El seguien ben a prop un corredor rus i Sociats, tancant el grup capdavanter. Les condicions d’alçada han beneficiat al rus que finalment s’ha fet amb la victòria. Just Sociats ha comentat: “Si arriba a haver uns metres més en la darrera pujada l’Eduard s’hauria fet amb la victòria”. Hernández ha estat segon i Sociats tercer. Igual que en dones, el podi ha tingut un clar color català.


Una selecció reivindicativa i compromesa amb Catalunya

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu es reivindica a nivell internacional

La Red Fox Elbrús Race és un festival de curses de muntanya on es competeix en diverses disciplines -esquí de muntanya, grampons i raquetes de neu- al llarg d’una setmana.

El seleccionador i corredor català Just Sociats ha explicat: “Hem anat per reivindicar el nostre paper a nivell internacional després del veto de la federació internacional deixant a Catalunya fora del Campionat del Món disputat a Estats Units enguany. A Rússia hem competit com a país i ens hem mostrat internacionalment com una selecció de primer nivell. El viatge a Rússia també ens ha permès seguir fent passos per potenciar la futura federació internacional que des de Catalunya s’està impulsant“.

Fotos / Marcial Alemán