FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/03/2017

Eduard Hernández i Laia Andreu, campions de Catalunya de raquetes de neu

Raquetes de neu

La Gormanda Blanca ha acollit el Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el diumenge 5. L’esdeveniment, organitzat pel Club Excursionista Vilaller, i on han participat un centenar d’amants d’aquesta activitat hivernal, també ha estat puntuable per la Copa Catalana. Paral·lelament a la prova competitiva s’ha celebrat la caminada popular amb raquetes de neu del Circuit Català de la FEEC.

La prova s’ha disputat en l’entorn de la Vall de Conangles, amb un recorregut que ha transcorregut entre zones de bosc i envoltat de pics imponents el Feixans o Mulleres. Les abundants nevades de les últimes hores han assegurat un circuit amb neu fresca i de qualitat.

Eduard Hernández i Laia Andreu, campions

Eduard Hernández (AE Matxacuca) s’ha proclamat campió de Catalunya de raquetes de neu. Hernández suma aquesta victòria a les ja aconseguides a l’Allgäu Vertical (Alemanya) i Ciaspoladalpina (Itàlia), en la seva temporada de debut en aquesta especialitat. El subcampionat ha estat per Marc Traserra (CE Voltreganès ARS) i la tercera plaça per Gabriel Crosas (CE Voltreganès ARS).

En categoria femenina, Laia Andreu (UE Vic) ha fet bons els pronòstics i s’ha proclamat campiona de Catalunya. “Després de tot el que ha passat aquests últims dies, amb el veto a la selecció catalana per participar al campionat del món, guanyar el campionat de casa significa molt per mi”, ha comentat Andreu emocionada. La segona classificada i subcampiona de Catalunya ha estat Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida). Laia Aguilar (CE Calldetenes) ha estat tercera.

Sortida ràpida des del refugi de Conangles

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident primer, Lluís Simó, han assistit a la prova i han estat els encarregats d’entregar els premis del Campionat de Catalunya.

La copa i circuit de raquetes de neu de la FEEC es desplaçaran fins a Guils-Fontanera, a la Baixa Cerdanya, el proper 12 de març, on es disputarà la penúltima prova de la temporada. Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Fotografies / Ivan Torres