FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/09/2018

L’AE Matxacuca, campió de Catalunya de curses per muntanya per equips

Curses per Muntanya

La Taga 2040 Evo, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, ha arribat a la 19a edició acollint el campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el 16 de setembre.

La cursa ha sortit des del centre de la població de Sant Joan de les Abadesses, arribant fins al cim del Taga (2.040 metres), i havent passat abans per la Collada de Can Camps i el cim del Puig Estela. En total, 28 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu.

Nou equips han competit pel títol del campionat català: AE Matxacuca, CE Penedès, CE Pontsicà, Club Unió d’Esports Obligats i Soferts (CUDOS), CE Uecanoia, CE Olot, CM Monistrolenc, UE Vic i l’equip local, UE Sant Joan de les Abadesses.

L’AE Matxacuca revalida el títol

L’AE Matxacuca s’ha proclamat campió de Catalunya de curses per muntanya per equips per tercera vegada consecutiva. L’entitat de Santa Cristina d’Aro va guanyar a la cursa La Cameta Coixa, a Miravet, els campionats dels anys 2016 i 2017 i a Sant Joan de les Abadesses ha tornat a mostrar-se molt superior.

El subcampionat de Catalunya ha estat pel CM Monistrolenc i al tercer calaix del podi ha pujat l’equip del CE Pontsicà. A l’entrega de premis ha assistit el president de la FEEC, Jordi Merino.

Eduard Hernández i Sívia Zúñiga guanyen la categoria individual

En la categoria individual masculina, Eduard Hernández ha estat el més ràpid i ha guanyat la Taga 204 Evo amb un temps de 2 hores i 48 minuts. El segon classificat ha estat Diego Arroyo, amb 2 hores i 54 minuts. El tercer ha sigut Diego Cardozo, amb 2 hores i 56 minuts. Tots tres corredors són membres de l’AE Matxacuca i han sumat uns punts molt valuosos per l’equip.

En dones, la millor ha sigut Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà), amb un temps de 3 hores i 26 minuts. La segona ha meta ha sigut Marta Molist (AE Matxacuca), amb 3 hores i 33 minuts. Aquesta ha estat la primera cursa per Molist després d’una obligada aturada per la seva maternitat. La tercer classificada ha sigut Sílvia Puigarnau, també de l’AE Matxacuca, amb 3 hores i 40 minuts.

Fotos / Ivan Torres