FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/02/2017

L’AE Matxacuca revalida el títol de campions de Catalunya de Curses per Muntanya per equips, a Miravet

Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat en el marc de la cursa La Cameta Coixa, a Miravet, el 19 de febrer. En la prova, organitzada pel Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa, han participat al voltant de 500 persones, entre la cursa competitiva i la marxa, mentre que un total de 13 equips han competit per emportar-se el títol del campionat català per equips.

Eduard Hernández i Sheila Avilés, guanyadors absoluts

Més de tres-cents corredors han pres la sortida, molt ràpida, des del pati d’armes del castell templer de Miravet. Ja des dels primers quilòmetres s’ha format un grupet capdavanter destacat que ha donat espectacle, tant per el públic que ha seguit la cursa al llarg del recorregut, com per qui ho ha fet en streaming, una de les novetats d’aquest any.

Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Mario Olmedo han aconseguit distanciar-se dels seus rivals en les últimes pujades. El del Matxacuca, actual campió de Catalunya de Curses per Muntanya, ha marcat un ritme alt i finalment ha pogut deixar a Olmedo enrere. Hernández ha guanyat la cursa, sumant uns punts molt valuosos per el seu club, i ha parat el cronòmetre en 1 hora 51 minuts. Un minut i vint-i-cinc segons després ha creuat la meta Olmedo. La tercera plaça per Èric Moya, també de l’AE Matxacuca, amb un temps de 1 hora 56 minuts, ha posat el campionat per equips molt complicat per la resta d’entitats.


Eduard Hernández, el més ràpid a Miravet

En categoria femenina, l’AE Matxacuca també s’ha emportat la puntuació màxima gràcies a la victòria de Sheila Avilés, que ha dominat la cursa entre les dones des dels primers compassos. Avilés ha marcat un temps de 2 hores 9 minuts a meta, aconseguint una avantatge de 15 minuts sobre la segona classificada, Montse Martínez (AAEET-Borges Trail). Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) ha estat tercera, amb 2 hores 35 minuts.

L’AE Matxacuca torna a guanyar a Miravet i revalida el títol de campions de Catalunya

L’equip de l’AE Matxacuca ha protagonitzat una cursa impecable, aconseguint col·locar a la majoria dels seus corredors entre els 15 millors en homes, i entre les 10 millors en dones. Amb una suma final de 526 punts, els de Santa Cristina d’Aro s’han proclamat campions de Catalunya de Curses per Muntanya per equips per segon any consecutiu. El seu màxim rival, l’AAEET-Borges Trail, s’ha fet amb el subcampionat català, amb 435 punts.

La tercera plaça del podi ha estat per un dels equips revelació del campionat, el CE Pedala.cat Balaguer amb 302 punts. L’AE Mountain Runners del Berguedà s’ha quedat un any més a un pas del podi, aconseguint una treballada quarta plaça. El Top 5 l’ha tancat el Club Muntanyenc Monistrolenc, amb 204 punts.

Un total de 13 equips s’han inscrit en el campionat, el millor registre aconseguit des de que se celebra aquesta modalitat de prova. A més dels cinc clubs anomenats, han participat, en ordre de classificació: CE Alliberadrenalina, Club Btt Montbike, AEM de Capellades, CEM La Cameta Coixa, CE Uecanoia, CE Pontsicà -tercers l’any passat-, AE La Picossa, CE Guissonenc i CUE Obligats i Soferts.

Fotografies / Ivan Torres