FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 21/07/2021

L’Ultra Comapedrosa tanca la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’ultra de la Skyrace Comapedrosa, aquest 25 de juliol, serà l’última de les proves que composaran el calendari de la Copa. La cursa andorrana tornarà a ser prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya en la seva disciplina Sky on veurem la participació de la selecció catalana de curses per muntanya i estrenarà aquesta nova Ultra.

Aquest any la popular prova estrena també llarga distància i testarà una cursa de 50 quilòmetres. L’Ultra Comapedrosa proposa 50 Km i +3.800 m de desnivell positiu, amb un traçat espectacular per l’entorn d’Arinsal i els cims, carenes i boscos del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa.

La seva primera part ressegueix el traçat de la Skyrace de 21 Km, sortint d’Arinsal, pujant al Pic de les Fonts (2.749 m), baixant fins al Refugi del Pla de l’Estany, ascendint al Pic de Comapedrosa (2.942 m) i arribant al Refugi de Comapedrosa, previ pas per l’Estany Negre. A partir d’aquí comença el nou traçat, pujant a la Portella de Sanfons i al Pic del Port Vell (2.655 m), seguint cap al Cap de l’Ovella (2.541 m) i baixant al Coll de la Botella pel Port de Cabús i les Bordes de Setúria. Des d’aquí, tornada cap al Pic del Port Vell i el Refugi de Comapedrosa, amb la baixada final fins a la meta d’Arinsal.

La cursa arriba després de la UTB (Ultra Barcelona) i la Bastions que han estat les altres dues proves que han composat el calendari de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència.

Fins ara les dues proves anteriors han estat molt disputades i amb cares diferents en els primers llocs de la cursa. A la UTB, Pere Aurell i Ragna Debats van dominar una cursa amb un alt nivell de participació. A la segona prova l’anoiec Marc Ollé i Roser Español es van emportar la victòria. Español és la clara candidata a la victòria final en categoria femenina i en categoria masculina la Ultra Comapedrosa decidirà qui és el guanyador final de la general de la Copa.

Cal recordar que la prova andorra, com ja passa amb la Copa d’Esquí de Muntanya, putuarà per a la Copa Catalana gràcies a l’acord entre la FEEC i la Federació Andorrana de Muntanya, conjuntament amb el Club Alpí Virtual i l’empresa Ocisport.