Notícies - 19/07/2021

Catalunya competirà a la Copa del Món de curses per muntanya a Comapedrosa

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Els colors de la selecció catalana tornaran a lluir a la que és la quarta prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya, que es disputarà aquest diumenge 25 de juliol al PN de Comapedrosa a Andorra.

El combinat nacional va debutar a la cursa de Livigno el passat mes de juny on va sumar dos top tens i un top 20 en categoria femenina i tres top 20 en categoria masculina.

El seleccionador Pere Rullan ha complert el que ja va anunciar al començament de la temporada i ha fet diferents rotacions en els seleccionats per a la cursa andorrana. Rullan farà debutar amb la samarreta de la selecció catalana en una cursa internacional a l’actual líder de la Copa Catalana de curses per muntanya i de la Copa Vertical, Georgina Gabarró (UECAnoia). Gabarró que no va ser a la primera llista a Itàlia si que participarà a la cita andorrana.

A l’esportista d’Òdena l’acompanyaran dues veteranes com Montse Martínez i Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) i Laia Andreu (CE Callús) que torna a la selecció després de la seva maternitat.

La darrera participació de la selecció catalana a la cursa andorra va acabar amb dos pòdius d’Ester Casajuana i Clàudia Sabata i amb la victòria de la també catalana Sheila Avilés, aconseguint un pòdium 100% català a la Copa del Món.

Fets a casa

En categoria masculina dos joves formats al CTCMC com són Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) i Isaac Barti (CE Olot) formaran part d’una selecció on el líder de la copa catalana, Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus), serà una de les apostes importants de Rullan per buscar punts a Andorra.

El ripollenc Martí Làzaro (CE Ripoll), bon coneixedor de la zona i guanyador la setmana passada de la Trail Moilheres serà una altra de les opcions a lluitar pels primers llocs de la cursa. Rullan també ha convocat a Marcel Romaní (UEC Gràcia), tercer a l’últim campionat de Catalunya de curses per muntanya, i als dos corredors del Mountain Runnners del Berguedà, Josep Morales i el sempre regular Gerard Españó, després de guanyar la buff epic marató Open.

La cursa amb sortida i arribada a Arinsal té un recorregut de 23,8km i 2375m d+. L’ascens fins al pic del Comapedrosa (2.942m), el cim més alt d’Andorra, és un dels atractius d’una cursa que recorrerà bona part del PN del Comapedrosa.