FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 31/03/2022

La Trencacims obre el teló de la 10a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Baix Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Trencacims obrirà aquest 2 d’abril el teló de la 10a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència. La cursa de 75 quilòmetres té sortida i arribada a Paüls (Baix Ebre) i acumula un desnivell de més de 5.300m.

Organitzada pel Club Centre Excursionista Trencacims, la prova s’inicia a Paüls i, en un exigent recorregut, passa per llocs emblemàtics com el Tossal d’Engrilló (1.072m), la Punta de l’Aigua (1.092m), Joan Gran (1.073m), i L’Espina (1.181m), punt més elevat de la cursa.

Corredors com Núria Codina Alés (Club Esportiu Pedala.cat Balaguer), Teresa Forn Munné (Club Esportiu Cerdanya Pirineus) i Lluc Maresma (Centre Excursionista Ulldecona) són alguns dels favorits a començar puntuant a la competició.

Tres proves entre els mesos d’abril i octubre

Enguany, la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència comptarà amb tres proves. Després de la Trencacims, la següent prova a formar part del calendari serà la Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada, organitzada per la secció de muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-seca, el 14 de maig. Sortint de Prades (Baix Camp) i amb 65km de distància i 3.300m de desnivell acumulat, aquesta cursa passa per alguns dels indrets més bonics de les muntanyes de la Costa Daurada, com Siurana, L’Arbolí, La Febró, El Bosquet i Capafonts.

La Copa finalitzarà el 22 d’octubre amb la 8a Trepitja Garrotxa Solidària, organitzada pel Centre Excursionista Olot. La prova que decidirà el guanyadors de la Copa tindrà un recorregut de 84km de distància i 4750m de desnivell acumulat. Amb sortida i arribada a Oix (Alta Garrotxa), el traçat descobreix alguns dels indrets més inòspits de l’Alta Garrotxa, passant per les viles de Santa Bàrbara, Sant Antoni, Sant Miquel de Monteia, Gitarriu, Talaixa, Beget, Salarça i Bolòs.