FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/01/2023

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu estrena la temporada a La Ciaspolada

Raquetes de neu Raquetes de Neu

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes Catalunya (FEEC) participarà aquest pròxim 7 de gener a La Ciaspolada. La tradicional i clàssica prova es disputarà a la Val di Non, al Trentino italià i enguany arribarà a la seva 49a edició.

Aquesta és la cita més multitudinària del calendari internacional de raquetes de neu i és una cita indispensable per l’equip català. Hi acudiran set corredors i corredores de la FEEC acompanyats del seleccionador català Marc Toda Vericat (UECAnoia): Marc Trasserra Pujol (Club Exc. Sant Quirze), Sergi Garcia Terrones (Club Esp. Cerdanya Pirineus), David Prades Monfort (CEM La Cameta Coixa), Marc Ollé Bernades (GE Oliana), Laia Andreu Trias (CE Callús), Georgina Gabarró Morente (GE Oliana), Cèlia Balcells Serra (CE Queralt).

Cada any el recorregut canvia segons la neu però serà un recorregut molt ràpid, d’aproximadament 7 quilòmetres, que es desenvoluparan en un recorregut principalment pla i amb lleugeres diferències d’altura.

Laia Andreu busca el rècord

Aquesta edició la corredora osonenca Laia Andreu aspira a sumar la seva cinquena victòria a La Ciaspolada. Andreu ja s’ha convertit en tota una especialista en la prova i suma quatre triomfs entre els del 2012, 2015, 2017 i 2018. Si ho aconseguís, només li quedaria un únic triomf per igualar el rècord de cinc títols de la italiana Laura Fogli, aconseguits entre el 1988 i el 1995.