FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/01/2018

Laia Andreu, guanyadora indiscutible a la Ciaspolada

Raquetes de neu

La selecció catalana de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en La Ciaspolada, el 6 de gener. La prova s’ha disputat a la Val di Non, al Trentino italià. La Ciaspolada és la prova més multitudinària del circuit internacional de raquetes de neu i enguany ha aplegat al voltant de 2.300 participants.

La selecció catalana ha competit a Itàlia amb:  Laia Andreu (UE Vic), Laia Aguilar (CE Calldetenes), Sílvia Leal (CE Pontsicà), Sílvia Zuñiga (AE Ekke Lleida) , Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Marc Traserra (CE Voltreganès ARS).

Laia Andreu guanya la Ciaspolada per quarta vegada

Laia Andreu ha revalidat el títol a la Ciaspolada i s’ha proclamat guanyadora de la cursa italiana  per quarta vegada, després de les victòries dels anys 2012, 2015 i 2017. La corredora osonenca no ha tingut rival a la tradicional prova de raquetes de neu de la Val di Non, i es queda a només una victòria del rècord que ostenta Laura Fogli, amb cinc victòries entre el 1988 i el 1995.

Andreu ha completat el circuit de 7,8 quilòmetres en un temps de 23 minuts i 8 segons, aconseguint 6 segons d’avantatge sobre la segona classificada.

Pel que fa a la resta del combinat català femení, Sílvia Leal ha estat cinquena, Sílvia Zuñiga sisena i Laia Aguilar vuitena. Han acompanyat a Laia Andreu al podi, Anna Laura Mugno, segona, i Isabella Morlini, tercera.

En homes, Eduard Hernández ha estat sisè i Marc Traserra setè. La victòria se l’ha adjudicat Cesare Maestri, que ja va guanyar en l’edició del 2017. La segona plaça ha sigut per Alessandro Rambaldini i la tercera per Marco Zanoni.