FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/12/2022

Nova etapa a la selecció de Raquetes de Neu i Curses per Neu

Raquetes de neu Raquetes de Neu Seleccions catalanes

La selecció catalana de Raquetes de Neu i Curses per Neu inicia a partir del pròxim 10 de desembre un nou recorregut amb Marc Toda (UECAnoia) al capdavant.

Toda agafa el relleu de Just Sociats que havia estat el seleccionador l’última dècada i que va ser l’encarregat d’impulsar l’equip els darrers anys.

Toda inicia aquesta nova etapa amb moltes ganes i remarcant que seguirà les passes encentades per en Just Sociats “volem intentar tornar a animar a la gent a competir amb Raquetes de Neu i poder matenir l’alt nivell que tenim al país”.

El nou seleccionador català ja ha donat a conèixer la nova llista de seleccionats amb fins a deu esportistes.

En categoria femenina Laia Andreu (CE Callús) encapçala una selecció on trobem noms com els de Georgina Gabarró (GE Oliana), Mireia Hernàndez (Corredora de Fons de Vilacavalls), Cèlia Balcells (CE Queralt) i Montse Martínez (AE Matxacuca).

L’equip masculí estarà composat per: Marc Traserra (CE Sant Quirze), Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus), David Prades (CEM la Cameta Coixa) i Marc Ollé (GE Oliana) a més a més del mateix Toda que competirà també com esportista.

Marc Toda destaca que cada any costa més fer un equip competitiu, ja que la gent està en temporada de descans de la campanya de curses. “Hem fet un equip però molt competitiu i compensat. La idea és barrejar veterania i joventut per poder tenir una selecció equilibrada”. Toda assegura que “volem formar una família però 100% competitiu per aconseguir els millors resultats en cada cursa”.

Calendari curt i intens

La primera trobada de l’equip català serà aquest pròxim dia 10 de desembre a l’estació d’esquí d’Aransa per a preparar la temporada i la primera cita de la campanya que serà el 7 de gener a la tradicional i clàssica Ciaspolada. La cursa italiana marcarà com és habitual el començament de la temporada de les Raquetes de Neu.

Les dues pròximes cites passaran pels estatal de Curses per Neu i Raquetes de Neu. La primera el 18 de Febrer en el Campionat d’Espanya d’Snowrunning a Cantabria i la segona el Campionat d’Espanya de Raquetes de Neu a Fuente De el 4 de març.