FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/02/2019

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu a punt per la CiaspDolomitica, a Itàlia

Raquetes de neu

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu segueix amb la seva gira de competicions internacionals. Després del gran triomf a Suïssa, on va pujar al més alt del podi tant en categoria masculina com femenina, la propera parada és la CiaspDolomitica. La novena edició d’aquesta cursa italiana torna a Padolia di Comelico el 24 de febrer per fer gaudir a tots els corredors de l’esdeveniment més suggerent amb raquetes de neu als peus de les Dolomites, reconegut com a “Patrimoni Natural de la Humanitat” per la UNESCO.

Marc Toda (AE Matxacuca), com a responsable de la Selecció, viatjarà fins a Itàlia amb Laia Andreu (UE Vic) i Eduard Hernández (AE Matxacuca), que no van ser presents a la prova suïssa de la Chasseralienne. El combinat català recorrerà 10 quilòmetres amb sortida el diumenge a les 10:30 h.

Els esportistes arriben a Itàlia en plena forma, després que Edu Hernández s’emportés diumenge la 10a Foc de Neu, primera prova de la 12a Copa Catalana de Raquetes de Neu, amb un clar avantatge de gairebé quatre minuts sobre el segon classificat. Toda acabava la cursa en sisena posició. L’osonenca Laia Andreu va ser baixa a la prova de Valls d’Àneu per una petita lesió al peu, però encara amb força la prova italiana.

Calendari internacional de la Selecció

El calendari inicial de la Selecció passava per competir a la Ciaspolada del Monte Avaro el passat 10 de febrer, però per motius meteorològics, els tècnics del combinat van decidir canviar el calendari i disputar la CiaspDolomitica. L’aventura europea es tancarà aquesta temporada a Noruega participant a l’Artic Snowshoe Race, una espectacular cursa de 7,4 quilòmetres que s’ha convertit en una de les clàssiques del calendari mundial de l’especialitat i on participen els millors esportistes mundials.

Un cop tancada la campanya europea, la Selecció s’estrena aquest any a Argentina. Per primera vegada el calendari de raquetes de neu s’amplia fins al 30 d’agost i marxa fins a l’hemisferi sud per competir a la Copahue Extremo, una cursa que compta amb trams mixtes on no s’han d’utilitzar les raquetes de neu.