FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/02/2019

Sílvia Leal i Eduard Hernàndez dominen la Foc de Neu

Raquetes de neu

Sílvia Leal (Centre Excursionista Pontsicà) i Edu Hernàndez (Associació Esportiva Matxacuca) van ser els grans dominadors de la primera prova de la 12a Copa Catalana de Raquetes de Neu.

Leal va tancar el circuit de 10qm de la Foc de Neu amb un temps d’1h 18’57”, la solsonina va superar a Sílvia Puigarnau (Associació Esportiva Matxacuca)  amb més de tres minuts i a Georgina Gabarró, que va tancar el pòdium, amb gairebé quatre minuts.

Amb aquesta victòria, Sílvia Leal, és la primera líder de la competició que el pròxim 10 de març viurà la segona prova a l’Alt Urgell amb la Traça Muga. 

Sortida de la prova de Copa Foto:Joel Vilà

En categoria masculina, Edu Hernàndez, com ja havia fet Sílvia Leal a la femenina, va exercir de clar controlador de la prova i va tancar amb només 58” per sobre de l’hora de cursa.

A Edu Hernàndez el van acompanyar al pòdium Marc Traserra (Club Excursionista Voltregranès ARS) a gairebé quatre minuts i Marc Mascarill (AE Mountain Runners del Berguedà) a més de set minuts.

La prova va tenir les absències destacades dels actuals campions de la Copa i guanyadors de l’última edició de la Foc de Neu, Just Sociats (Club Natació Terrassa) i Laia Andreu (UE Vic).

La Foc de Neu organitzada per Espot Esquí Club Valls d’Àneu va portar a prop de 300 participants entre la prova de Copa i la de Circuit. Aquesta era la desena edició del que ara mateix és una de les curses referència del calendari de l’especialitat.

Els participants de la copa i circuit han cobert un total de 10 quilòmetres i aproximadament 500 metres de desnivell positiu en una jornada amb unes condicions meteorològiques immillorables.

[table id=273 /]