FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/01/2019

Catalunya puja al més alt del pòdium a Suïssa

Raquetes de neu

Sílvia Leal (CE Pontsicà) i Marc Traserra (CE Voltraganès ARS) han seguit demostrant l’hegemonia catalana a les competicions de raquetes de neu en l’àmbit europeu i no han tingut rival a la primera prova d’aquesta temporada.

La cursa suïssa és una prova nocturna pels vessants del Chasseral, el cim més alt de la banda de Berna, fora dels Alps. La Chasseralienne que també té competició en esquí de muntanya, ha obligat a superar 606 m de desnivell positiu en 2.979 m, començant a 942 m i arribant fins als 1.548.

Aquesta era la primera prova de la Selecció Catalana de raquetes de neu després de la negativa del combinat que dirigeix Just Sociats a participar a la clàssica Ciaspolada de la Val di Non. Els catalans s’havien vist obligats a competir com a selecció espanyola i això va fer que els components de la selecció decidisin no participar-hi.

L’estelada, Leal i Trasserra dalt de tot

A Suïssa, Sílvia Leal (CE Pontsicà) ha estat la més ràpida en categoria femenina amb un temps de 36:58.21. La solsonina ha estat la primera en categoria senior i absoluta. Els èxits femenins però no s’han acabat aquí, ja que Laia Aguilar (CE Calldetenes) ha pujat al segon calaix del pòdium amb un temps de 39:27.52 i s’ha emportat la categoria absoluta femenina. Només Leal i Aguilar han aconseguit baixar dels 40 minuts en categoria femenina. La suïssa Annabelle Grisel, ha estat la tercera a gairebé vuit minuts del millor temps marcat per Leal.

En categoria masculina, Marc Traserra (CE Voltreganès ARS) ha mostrat la seva progressió i el bon moment en què arriba a aquest inici de temporada i ha trencat registres amb un temps de 29:27.29, millor temps de la cursa i que li ha donat el primer lloc del pòdium. Marc Toda (AE Matxacuca) per la seva banda s’ha quedat sense pòdium per només 9” i s’ha conformat amb la quarta posició per darrere de Cédric Maillat (32:23.22) i Florian Lesne (34:52.71). En total, més d’un centenar d’esportistes han participat en aquesta cursa suïssa.

A la fotografia protocolària que l’organització ha fet dels dos guanyadors Sílvia Leal i Marc Traserra han aprofitat per tornar a mostrat l’estelada que habitualment acompanya a la selecció.

Els esportistes catalans seguiran ara la competició amb dues proves internacionals més que no arribaran fins al març: la Ciaspolada del Monte Avaro, a Itàlia, i l’Artic Snowshoe Race, a Noruega, una de les clàssiques del calendari mundial de l’especialitat i on participen els millors esportistes mundials. Després de la campanya europea, la selecció viatjarà a Argentina per disputar la Copahue Extremo, un dels plats forts de la temporada.