FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/04/2021

La selecció catalana de Curses per Muntanya inicia temporada a la ‘Peñon Xtrem’

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La “Peñon xtrem” primera prova de la Copa FEDME de Curses per Muntanya serà la primera parada d’aquesta temporada atípica de la selecció catalana de Curses per Muntanya.

Les condicions actuals de pandèmia mundial han obligat al combinat català a replantejar el seu habitual calendari internacional amb la participació en proves de la Copa del Món de Curses per Muntanya i des de la direcció de la selecció s’ha apostat per donar continuïtat a la competició amb el calendari estatal de Curses per Muntanya.

El seleccionador, Pere Rullan, s’emporta fins a 19 corredors a la cursa amb majoria de juvenils i juniors (14) i un total de 5 absoluts i sub 23.

Rullan aposta pel planter del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya (CTCMC) per afrontar la competició FEDME.

La cursa andalusa constarà de 21,5 quilòmetres i 2000 metres de desnivell positiu, pujant al punt més alt de la província de Sevilla, el Terril (1.129 metros).

Entre els convocats catalans el campió de Catalunya de Curses per Muntanya, Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) serà conjuntament amb Wifred Lladó (CEM La Cameta Coixa) seran la punta de llança del combinat català. Els dos esportistes sub23 buscaran començar a agafar sensacions en competició estatal aquesta temporada. Morales, que va ser segon a la Trencacims, es perdrà la segona cita de la Copa Catalana de Curses per Muntanya a la Cameta Coixa per lluir els colors de la selecció a Andalusia.

En categoria femenina l’osonenca Laia Aguilar (CE Calldetenes) i la berguedana Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà) seran les representants catalanes a la màxima categoria. Esclusa com passa amb Morales, va debutar amb bon peu a la Copa Catalana de Curses per Muntanya a la primera prova a la Trencacims i no podrà disputar la segona prova a la Cameta Coixa.

Qui no podrà ser a la cursa serà Montserrat Moya (CE l’Esquirol), que per lesió ha caigut finalment de la llista de convocats de la selecció.

El seleccionador Pere Rullan té clar que aquest serà només un primer test per un equip molt jove aquesta temporada.

Els joves valors del planter del CTCMC buscaran també repetir les bones sensacions mostrades en l’inici de la Copa Catalana de Curses Verticals aquest últim cap de setmana a la vertical del Sobrepuny, on van situar-se entre els primers llocs a la general de la cursa.

La llista del CTCMC la formen: En categoria masculina: Oriol Juan (UEC Mataró), Jan Castillo (CE Moianès Independent), Aniol Pujiola (GECA), Gael Alvarez (CE Mindundis Team), Josep Miret (UE Urgellenca), Ïu Net (AE Trail Xics Montseny), Sergi Cabeza (CE Madteam) i Roger Bella (CA Espluguí).

En categoria femenina Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà), Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Joana Planas (AE Trail Xics Montseny) i Mireia Lüscher (UE Vic).

La Copa d’Espanya de curses per muntanya tindrà aquest 2021 quatre proves en el seu calendari. La pròxima aturada de la competició serà el 16 de maig a Castella Lleó a la Burgos CxM Miranda de Ebro