FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Paula Gnf/Berga Trail
Foto: Paula Gnf/Berga Trail

Notícies - 31/05/2022

La patum de les curses d’Ultraresistència, al campionat de Catalunya a Berga

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El mes de juny al Berguedà acostuma a fer olor a vidalba i pólvora entre salts i ritmes de pas doble. Després de dos anys durs de pandèmia aquest any la capital berguedana recuperarà els seus dies més llargs a la Plaça Sant Pere. Abans però parada obligatòria a una de les clàssiques del país, la Berga Trail.

La cursa berguedana, organitzada des de l’AE Mountain Runners del Berguedà, decidirà aquest pròxim dissabte els campions de Catalunya d’Ultraresistència. Els millors especialistes d’aquesta modalitat disputaran una Berga Trail que ensenyarà alguns dels racons més espectaculars que envolten la ciutat de Berga.

L’Ultra Ensija, que serà la cursa que farà de Campionat de Catalunya, consta de 60 quilòmetres de distància i 3.413 metres de desnivell positiu.  El recorregut permet gaudir de la: la Serra de Queralt, els Rasos de Peguera o la Serra d’Ensija sempre amb el Pedraforca de fons i el pas pel mig de prats d’alta muntanya, segur que no deixaran indiferent.

L’actual campió de Catalunya d’Ultraresistència, Marc Ollé (GE Olina), que aquest cap de setmana ha guanyat la Marató de la Cames de Ferro, és un dels principals favorits al títol. Ollé però tindrà davant a l’últim guanyador de la Berga Trail, Lluís Ruiz Oller (AE Mountain Runners del Berguedà), que serà un dels principals favorits a la victòria. Noms com els de Wifred Lladó (CE Solsonès), el del campió l’any 2018, Xavi Llamas (AE Capgirell) o el local Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) també estaran en la graella de favorits en categoria masculina.

En categoria femenina l’absència de l’actual campiona Roser Español (UE Urgellenca) obre el ventall de possibles campiones de Catalunya. La bagenca Marta Muixí (AE Diedre), que ja va ser campiona de Catalunya l’any 2019, buscarà recuperar el títol a Berga. Noms com la solsonina, Laia Gilibets (CE Solsonès) o la lleidetana Ona Sociats (CE de la Segarra) surten també com a aspirants en aquest campionat.