FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/05/2018

Xavi Llamas i Feliciana Orquiola, campions de Catalunya de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

L’Ultra Estels del Sud ha acollit el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, els dies 12 i 13 de maig, a Arnes, en l’entorn del Parc Natural dels Ports.

L’Estels dels Sud és la prova d’ultraresistència amb el coeficient de duresa més alt del calendari català: 196,1. Malgrat això, el recorregut previst de 105 quilòmetres, amb 5.145 metres de desnivell positiu acumulat, no s’ha pogut completar per part de tots els participants degut a un fort temporal que ha afectat a tota l’àrea dels Ports durant el desenvolupament de la cursa. Aquestes circumstàncies han obligat a neutralitzar la cursa.

En el moment de prendre la decisió, al punt de cursa que passa per les Rases de Marraco la visibilitat era inferior a un metre. La pluja i la boira s’han convertit en els màxims protagonistes de la prova i en el moment de la neutralització han quedat uns 40 corredors en cursa.

Jordi Pallarés, director de cursa a l’Estels del Sud, ha explicat: “Per nosaltres, la seguretat de tots els participants és el més important. Es tracta de que gaudeixin de la prova i no de posar en perill la seva integritat. Va arribar un moment en el qual la situació es va endurir moltíssim per la forta pluja, la boira intensa en altres punts i la baixada de temperatures i, la proximitat de la nit feia necessari prendre aquesta decisió per evitar qualsevol risc per als participants. Les taques d’avaquació van ser feixugues, però es van fer amb efectivitat i rapidesa gràcies a la col·laboració de tots els voluntaris que ens brinden el seu ajut any rere any. Sense ells no seria possible organitzar aquesta cursa al Massís dels Ports. Neutralitzar mai és agradable, però la seguretat és sempre la nostra prioritat”.

Xavi Llamas i Feliciana Orquiola, campions de Catalunya

Xavi Llamas (AE de Roses Cabirols) ha estat el millor dels corredors en la categoria masculina i s’ha penjat el títol de campió de Catalunya de Curses d’Ultraresistència. Llamas s’ha imposat amb un temps de 13 hores, 26 minuts i 9 segons. Aquesta marca reflecteix l’enduriment de la prova en el seu tram final a causa del temporal de forta pluja, vent en alguns trams i boira intensa. Llamas ha arribat a la Plaça de l’Ajuntament d’Arnes amb més de 9 minuts de diferència respecte el segon classificat Israel Mercadé (CEM La Cameta Coixa), que ha estat subcampió de Catalunya, i 38 minuts sobre el tercer, Gil López.

La guanyadora en l’apartat femení, la campiona de Catalunya ha estat Feliciana Orquiola (CE Trail Tarraco), que ha completat el recorregut de 105 quilòmetres del recorregut en 16 hores i 5 minuts, 35 minuts abans que Àngels Centelles (AAEA Escola Treball)  i amb 1 hora i 28 minuts de diferència respecte a la tercera classificada, Marta Batalla (AAEA Escola Treball).

Foto / Kebo Events