FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Hivernal Beret Montgarri
Foto: Hivernal Beret Montgarri

Notícies - 12/01/2022

La Hivernal Beret Montgarri serà Campionat de Catalunya de Curses per Neu

Val d'Aran Raquetes de neu Seleccions catalanes

Aquest pròxim 16 de gener arriba la segona edició del Campionat de Catalunya de Curses de Neu (Snowrunning) amb la Hivernal Beret Montgarri. La cursa, organitzada per la Clos Pons Thai Runners Associació Esportiva, tindrà lloc a l’estació d’esquí Baqueira Beret (Val d’Aran), on els participants podran gaudir dels espectaculars paisatges de la Val d’Aran.

Les categories absolutes podran posar-se a prova en un recorregut de 17 km de distància i 450 m de desnivell acumulat que presenta un traçat d’anada i tornada des de Beret fins al Santuari romànic de Montgarri. El punt d’avituallament es trobarà al quilòmetre vuit, al refugi del santuari, des d’on els participants hauran d’enfilar la pujada cap a la meta per la pista en direcció a Montgarri. Els últims 5 km es realitzaran a la pista de fons de l’estació d’esquí. Les categories Júnior i Juvenil també podran disfrutar de la prova amb un recorregut de 12 km.

La prova servirà com una excepcional ocasió perquè el seleccionador Just Sociats (Unió Excursionista de Matadepera) pugui trobar nous components per a formar part de la Selecció Catalana de Curses de Neu.

El Snowrunning es va estrenar el 2019 com a Campionat de Catalunya a Núria on  ‘Messi’ Arcos (CM Sant Cugat) i David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà) van estrenar el palmarès, alçant-se amb el màxim guardó català de l’especialitat. Malauradament la segona edició del Campionat d’aquesta disciplina, que s’havia de celebrar el gener de 2021, es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia. Finalment i després d’una llarga espera, el Campionat de la modalitat hivernal de les curses per muntanya podrà tornar a veure la llum molt aviat, el diumenge 16 de gener.

La Selecció Catalana buscarà el títol al Campionat Estatal de Raquetes i Curses de Neu a Navarra

Enguany, la Selecció Catalana buscarà el títol estatal de raquetes i curses de neu als Campionats d’Espanya de Snowrunning i Raquetes de Neu que se celebraran el mateix cap de setmana, el 15 i 16 de gener, al Centre d’Esquí Nòrdic Larra-Belagua (Navarra).

El Campionat d’Espanya de Curses de Neu se celebrarà el dissabte 15 de gener i tindrà un traçat d’11 quilòmetres amb 380 m de desnivell positiu. Hi participaran les membres femenines de la Selecció Catalana Laia Andreu Trias (Centre Excursionista Callús), Mireia Hernández Barba (Corredors de Fons de Viladecavalls), Sílvia Puigarnau Coma (Ass. Esp. Matxacuca), Georgina Gabarró Morente (Grup Excta. Oliana) i Montse Martínez Guerrero (Ass. Esp. Matxacuca); i els masculins David Prades Monfort (Club Esp. de Muntanya La Cameta Coixa), Sergi Garcia Terrones (Club Esp. Cerdanya Pirineus), Marc Trasserra Pujol (Club Excta. de Sant Quirze) i Marc Toda Vericat (Club Excta. UECAnoia).

Pel que fa al Campionat d’Espanya de Raquetes de Neu, aquest tindrà lloc el diumenge 16 de gener amb un recorregut idèntic a l’anterior, d’11 km de distància i 380 m de desnivell positiu acumulat. Hi acudiran els mateixos esportistes que a la prova anterior, a excepció de Sergi Garcia Terrones, el qual ha decidit no participar-hi.