FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/02/2019

Mesi’ Arcos i David Prades s’emporten el I Campionat de Catalunya de Snowrunning

Curses per Muntanya

La Vall de Núria ha estat l’escenari del primer campionat de Catalunya de Snowrunning organitzat pel Grup Excursionista la Serralada. La cursa Polartic de Bestrail que arribava a la seva tercera edició s’ha convertit en la primera en acollir aquest campionat.

En categoria femenina, Mercedes ‘Mesi’ Arcos del Club Muntanyenc de Sant Cugat ha estat la més ràpida i ha marcat el pas de la cursa des de pràcticament les primeres rampes. La del vallès ha pogut aguatar a la zona més tècnica de la Coma de l’Embut el ritme que imposaven les seves perseguidores. El segon lloc ha estat per Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa) que conjuntament amb Núria Domíngez  han format la parella que ha perseguit a ‘Mesi’ Arcos durant tota la cursa. Domínguez ha tancat el pòdium al costat d’Arcos i Martínez. El pòdium del Campionat de Catalunya ha estat idèntic amb el canvi d’Sònia Igual Sánchez (Madteam) que ha ocupat el lloc de Núria Domínguez.

Pel que fa a la categoria masculina, David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà) ha dominat de principi a fi la cursa. Prades ha regulat bé els esforços i ja en el primer pas pel Santuari tenia un avantatge còmode sobre els seus perseguidors.

Darrere de Prades ha arribat un altre dels favorits, Gerard Morales (CEM La Cameta Coixa). El veterà corredor , ex campió d’estatal de curses d’ultraresistència, ha fet bons els pronòstics que el situaven entre els candidats a la victòria i ha aconseguit pujar al segon calaix del pòdium. El bronze se l’ha emportat Manu Reventós (CE Madteam) que ha arribat a poc més d’un minut de Morales.

Cal destacar la nombrosa participació de la prova que ha acollit a més de 250 esportistes aquest dissabte a la tarda a Núria. El campionat de Catalunya s’ha desenvolupat en un circuit de 12 quilòmetres per  paratges  emblemàtics de la Vall de Núria com el pic de l’Àliga o la coma de l’Embut fins a arribar al peu del Puigmal.

La neu transformada que s’han trobat els corredors en el recorregut ha ajudat a poder tenir una cursa més ràpida i menys costosa que en altres edicions de la Polartic on amb més neu havia dificultat més el desenvolupament dels esportistes.

En categories inferiors el cadet del AE Mountain Runners Berguedà, Lleir Barcons, ha estat una de les sensacions de la prova, ja que ha aconseguit el triomf absolut en la cursa de 6 quilòmetres a més a més d’aconseguir el títol de campió de Catalunya Cadet que ha compartit amb Brenda Teixidó (CE Torrellenc).

[table id=194 /]