FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Abadia de Montserrat
Foto: Abadia de Montserrat

Notícies - 26/02/2024

La Flama de la Llengua arriba a Montserrat

Bages Excursionisme Flama de la Llengua Catalana

“L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”. Sota aquest lema, la Flama de la Llengua Catalana ha estat renovada aquest diumenge al Monestir de Montserrat per 55a vegada a la història. L’entitat encarregada d’organitzar la festa d’enguany el Club Muntanyenc l’Hospitalet, que durant tot el mes de febrer ha realitzat diferents activitats relacionades amb la flama.

Aquesta ha estat l’última parada, com és habitual, del tradicional recorregut de la Flama de la Llengua. La primera va tenir lloc el passat 4 de febrer a Prada (Conflent), on la flama de la llengua va tornar a encendre’s a la tomba de Pompeu Fabra, com ja és habitual. La segona va ser el passat diumenge 18 de febrer i en la qual la flama va ser portada fins al cim del Tossal del Rei, on conflueixen Catalunya, València i Aragó, com a símbol de la unitat de la nostra llengua.

L’any 2025 la “Flama” s’inclourà dins d’un ampli programa d’actes del mil·lenari de Montserrat

El Pare Abat de Montserrat, el pare Manel Gasch, ha estat l’encarregat de rebrer a la nodrida expedició de portants de la Flama de la Llengua que el matí d’aquest diumenge ha arribat fins al Monestir de Montserrat. Gasch ha rebut per part del president de la FEEC, Jordi Merino, una placa com a reconeixement de la col·laboració que sempre s’ha trobat per part de l’Abadia de Montserrat.

L’acte ha comptat amb la tradicional ballada de sardanes i un bon grapat de visitants de Montserrat s’han agrupat per poder veure com la Flama de la Llengu Catalana cremava, ja al Monestir.

Com és tradició la cerimònia d’encesa de la llàntia ha tancat l’acte de renovació. Aquest pròxim 2025 serà un any especial, ja que se celebrarà el mil·lenari de Montserrat on la FEEC organitzarà de forma directe gràcies a tres entitats que donaran suport a la 56a edició de la Flama.