FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Antoni Monros
Foto: Antoni Monros

Notícies - 05/02/2024

La Flama de la Llengua s’encén a Prada

Cultura Flama de la Llengua Catalana

La localitat de Prada (Conflent) ha estat l’escenari de la celebració de la 55a edició de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, un acte tradicional impulsat per la FEEC durant més de 50 anys que commemora la figura de Pompeu Fabra i que ho fa a través de les diferents entitats excursionistes.

Enguany, l’entitat que ha tingut l’honor d’organitzar aquesta edició ha estat el Club Muntanyenc de L’Hospitalet.

Els dies 3 i 4 de febrer, Prada (Conflent) i especialment el Casal del Conflent han tornat a acollir aquest simbòlic acte d’encendre la flama davant de la tomba de Pompeu Fabra. Aquest esdeveniment marca l’inici d’un calendari de celebracions que es tancarà el 25 de febrer amb l’arribada de la flama a Montserrat.

La jornada de dissabte va comptar amb el ja tradicional sopar de germanor mentre que la jornada de diumenge va comptar amb una cercavila fins al Cementiri on es va encendre la flama i també l’actuació de castellers que van dur a terme un pilar de quatre.

La Renovació de la Flama va comptar amb una àmplia representació de la junta de la FEEC; el president, Jordi Merino, va estar acompanyat de dos vicepresidents; Josep Casanovas i  vicepresidents, Josep Casanovas i Joan Huertos, el co- cap de l’Àrea d’Entitats, Francesc Francesc, el cap de l’Àrea de Seguretat, Josep Maria Silvestre , Josep Pérez com a responsable de cultura excursionista i Lluis Mas com a col·laborador d’aplecs excursionistes. També en Jordi Mir com a màxim responsable de la Flama de la Llengua Catalana i en Jordi Taurinya del Casal de Conflent.

Aquest mateix dilluns, 5 de febrer, es farà un acte de benvinguda a L’Hospitalet, concretament a la Rambla Marina i al Casino on es donarà pas a la recepció de la flama per part de l’entitat. El dia 25 la flama arribarà a l’atri de l’abadia de Montserrat, passant abans pel Tossal dels Tres Reis el proper 18 de febrer.

Durant els següents dies, estan programades diverses activitats culturals, com projeccions de curts, partides de jocs de taula inspirades en Pompeu Fabra i una mostra de cançons.

Cartell i Programa complet