FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/02/2024

La Flama de la Llengua arriba al Tossal del Rei

Excursionisme Flama de la Llengua Catalana

El cim del Tossal del Rei, on conflueixen Catalunya, València i Aragó, ha acollit aquest passat diumenge la 55a Flama de la Llengua Catalana en un acte organitzat com a mostra de la unitat de la nostra llengua. Aquesta és la segona de les tres cites de la tradicional renovació de la Flama de la Llengua Catalana que enguany està organitzada pel Club Muntanyenc l’Hospitalet.

La primera cita va tenir lloc el passat 4 de febrer a Prada de Conflent, on la flama de la llengua va tornar a encendre’s a la tomba de Pompeu Fabra, com ja és habitual. Finalment, la Flama farà l’últim tram del seu recorregut el 25 de febrer, dia en què arribarà fins a l’Abadia de Montserrat, on es mantindrà encesa nit i dia sota la inscripció: ‘Encesa per la fe, portada per l’esforç i mantinguda per la voluntat d’un poble’.

L’arribada de la Flama al Tossal dels Tres Reis, com cada any, ha estat coordinada per Manuel Cabanillas i acompanyada per excursionistes del País Valencià, de les Terres de l’Ebre i altres indrets dels Països Catalanas que han acompanyat a la comitiva. A l’acte institucional hi van intervenir, el President del Club Muntanyenc l’Hospitalet, el president del Centre Excursionista de Castelló, el Grup de la Flama i el Cap de l’Àrea de Seguretat de la FEEC, Josep Maria Silvestre. En aquesta edició, la sequera existent al país i l’estat de la zona, han fet que els Agents Rurals hagin acompanyat a la sortida degut a l’alt perill d’incendis existent.

La jornada s’ha iniat a les 10 del matí a la població de Fredes on més de 70 persones han iniciat un recorregut d’uns 10km de distància seguint el GR 7 fins a arribar al cim del Tossal del Rei (1349.8 m), també conegut popularment com a Tossal dels Tres Reis. Dalt del cim més d’una vuitantena de persones han realitzat l’acte de l’arribada de la Flama on el filòleg català i membre honorari de l’IEC, Vicent Pitarch, va ser l’encarregat d’explicar la història i el simbolisme del cim.

Cartell i Programa complet de la 55a Flama de la Llengua Catalana