Setmana plena d’activitats per a continuar el projecte inclusiu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
Un total de 6 esportistes, amb diferents graus de ceguera, acompanyats pels seus corresponents guies es van concentrar a Roda de Berà a la platja de la Pallisseta.
La sessió va començar de bon matí i va ser coordinada pel monitor de Marxa Aquàtica i seleccionador català, Pere Vivancos, assistit per en Josep Casanovas, vicepresident primer i president del Comitè Català de Marxa Aquàtica de la FEEC.
A més a més, de les diferents explicacions i pràctiques sobre la tècnica de la Marxa Aquàtica, es van testar diferents estris per assegurar la seguretat de l’esportista i del seu guia i per una correcta pràctica de l’activitat esportiva.
Entrades i sortides de l’aigua, exercicis de sincronització, força, resistència i sèries van ser alguns dels exercicis que es van presentar. La sessió es va complementar amb un primer contacte amb la tècnica del rem que va reafirmar el caràcter inclusiu de la Marxa Aquàtica.
La jornada va servir per a seguir treballant en el reglament conjunt que treballen la FEEC i l’ONCE perquè les persones amb discapacitat visual es pugui incloure en aquest esport.
En aquesta mateixa línia, el president de la FEEC, Jordi Merino, s’ha reunit amb la presidenta de la FCECS (ONCE), Dolors Luna, per a traçar un camí conjunt en els reglaments inclusius per als diferents esports de muntanya.
Una escola que apropa la muntanya a tothom
La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha participat d’una jornada inclusiva a l’Escola Montbui de Caldes de Montbui.
Una jornada que estava se sumava als diferents actes presentats pel mateix centre educatiu durant tota la setmana i on es pretenia conscienciar i apropar la muntanya per a tothom.
Els tècnics de la FEEC acompanyats pel CCE Caldes de Montbui, l’AE Lleure Montornès i l’Associació Rodamunt ha realitzat diferents tallers pràctics i teòrics de sensibilització.
Amb l’objectiu d’apropar les activitats i els esports de muntanya per a tothom s’ha fet un taller de la conducció de la cadira Joëlette, un taller de barres direccionals i un de Marxa Nòrdica amb el sistema NW Blind (una subjecció especial pensada per guiatge de persones amb discapacitat visual que permet tenir els braços lliures).
El repte ha estat explicar totes les eines de muntanya i els diferents esports que es poden practicar. Una xerrada, a càrrec de la Marta Escalé, que realitza el curs d’Instructora d’inclusió de la FEEC, ha servit per a aportar la part més específica i teòrica de la jornada.