FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/01/2014

La FEEC edita el calendari de caminades per al 2014 amb informació detallada per entitats

Excursionisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha elaborat el calendari de caminades de Catalunya 2014. Aquest calendari conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes de la FEEC amb les dades que les pròpies entitats faciliten.

El calendari, que també està disponible al web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), es pot descarregar en format PDF i consultar-lo des de qualsevol dispositiu mòbil. A més, s’ha fet una edició de 60.000 còpies en paper, la qual s’ha distribuït en el número del més de desembre passat de la revista Vèrtex. També s’han enviat explars impressos a totes les entitats de la FEEC i els diferents organismes de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Totes les entrades a l’agenda tenen adreces i telèfons de contacte per tal de confirmar els horaris de les sortides i evitar possibles canvis realitzats a última hora.

Caminar, fer salut

La FEEC aconsella a les persones practicants del senderisme que es comportin de manera cívica amb la natura i la resta de participants, que portin roba i calçat adequats així com aigua, que no s’embruti i que es segueixin les indicacions dels organitzadors de les caminades. També aconsella disposar de la llicència i assegurança federativa de la FEEC, com a la manera més eficaç de prevenir les responsabilitats en cas d’accident.

Al web de la FEEC trobareu informació i consells per a la la pràctica de l’activitat física regular. En aquest sentit, està demostrat que té molts beneficis per a la salut i que ajuda a prevenir malalties: caminar és una activitat que està a l’abast de tothom i pot enfortir els lligams socials, permet fer amistats i, sobre tot, conèixer bells paratges de la geografia del nostre país.

D’altra banda, també cal recordar que la Diputació de Barcelona, mitjançant l’Àrea d’Espais Naturals, gestiona directament, a través de consorcis o els ajuntaments, un total de 12 parcs naturals, en els quals s’hi realitzen algunes de les caminades del calendari de la FEEC, i que es troben destacades amb un distintiu gràfic en el calendari de marxes. En aquest apartat del web de la FEEC hi ha els enllaços amb informació dels espais naturals protegits de Catalunya.