Excursionisme

El calendari de caminades de Catalunya per al 2020realitzat amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Les dades que hi figuren han estat facilitades per les mateixes entitats organitzadores. La FEEC no es fa responsable de qualsevol canvi o omissió que pogués existir.

Per a més caminades i activitats de les entitats de la FEEC, consulteu l’agenda actualitzada permanentment.

Consells per a les caminades

  • Comporteu-vos de manera cívica amb la natura i la resta de participants.
  • Porteu roba i calçat adequats, i cantimplora amb aigua.
  • No embruteu. Dipositeu les deixalles als contenidors adients.
  • Seguiu les indicacions dels organitzadors.

Tramiteu el vostre carnet federatiu. La FEEC declina tota responsabilitat en cas d’accident o danys que puguin rebre o produir els participants que no estiguin en possessió de la corresponent assegurança federativa.

“Caminar, fer salut”

Estan àmpliament demostrats els efectes beneficiosos de l’activitat física regular. L’activitat física moderada practicada regularment ajuda a prevenir les malalties coronàries, controlar la pressió arterial, millorar la diabetis, desenvolupar força muscular, controlar l’artrosi, millorar la mobilitat, reduir la depressió, prevenir l’osteoporosi, reduir el risc d’infart cerebral i reduir l’estrès. L’estat de salut, les preferències personals, els objectius i els interessos són els que determinen el tipus d’activitat que cada persona tria.

Caminar, però, és una activitat que està a l’abast de tothom i és bo per a la salut. Cada dia, camineu a bon pas 30 minuts, com a mínim. A més, fer excursions per la natura és divertit i enriquidor. En una caminada podrem enfortir els nostres lligams socials, fer amistats i conèixer bells paratges de la nostra geografia, sovint desconeguts, a la vegada que practiquem l’esport més antic del món: caminar.

Xarxa de Parcs Naturals

La Diputació de Barcelona, mitjançant l’Àrea d’Espais Naturals, gestiona directament o amb consorcis amb els ajuntaments, una superfície de 102.587 ha d’espais naturals, agrícoles i forestals. Aquesta superfície està distribuïda en 12 parcs i participen en la seva gestió 100 municipis.

Les caminades marcades amb un logotip transcorren per part d’aquests espais: Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Foix, Parc de l’Olèrdola, Parc del Garraf, Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc de Collserola, Parc de la Serralada de Marina, Parc de la Serralada Litoral, Parc del Montnegre i el Corredor, Espai Natural de les Guilleries-Savassona i Parc del Castell de Montesquiu. Més informació: http://parcs.diba.cat