FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/10/2023

La FEEC convoca una nova edició del Repte d’Entitats

Alpinisme BTT Esquí de muntanya Excursionisme Entitats

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha obert la convocatòria d’una nova edició del Repte d’Entitats. La temporada 2022-2023 va ser l’estrena d’aquesta iniciativa, promoguda per l’Àrea d’Excursionisme de la FEEC, que ara torna a impulsar-se.

L’objectiu del Repte d’Entitats és incentivar la interacció entre les diferents entitats i clubs excursionistes del país mentre es promocionen disciplines diverses. En la seva primera edició, tres especialitats n’eren les protagonistes: alpinisme, esquí de muntanya i bicicleta de muntanya. Com a novetat d’aquesta segona convocatòria, s’incorpora el senderisme.

Cal recordar que el Repte d’Entitats no és una activitat competitiva. Tanmateix, és cert que l’objectiu és crear, entre els diferents equips que hi participen, una competència sana que els animi i motivi a superar els reptes que s’aniran proposant.

Durant la temporada 2023-2024 es plantejaran els quatre reptes de cada especialitat que es comunicaran gradualment als equips inscrits mitjançant un correu electrònic que inclourà una fitxa adjunta amb tots els detalls necessaris per a poder dur a terme l’activitat.

Per a l’alpinisme, es proposaran ascensions o travesses per canals i crestes del Pirineu. A l’esquí de muntanya, recorreguts circulars amb ascensions a algun cim, i sempre supeditats a les condicions meteorològiques i a les nevades. Pel que fa a la bicicleta de muntanya, seran recorreguts també circulars per les comarques de l’Alt Empordà, de la Garrotxa, el Baix Llobregat i el Berguedà, amb una distància de 50 km i un desnivell positiu de 1.500 m aproximats. Per a la novetat d’enguany, el senderisme, es plantejaran dues modalitats, adult i familiar. Seran caminades repartides per tot el territori català de diferents dificultats. A més, el senderisme familiar motivarà els més menuts amb al·licients i descobertes durant l’excursió.

Acabada la temporada i tot valorant l’esforç de tots els participants, la FEEC reconeixerà a tots aquells equips i entitats que hagin assolit un nombre de reptes determinat.

El període d’inscripció dels equips al segon Repte d’Entitats, tràmit que pot realitzar-se a través de l’Àrea Privada de les entitats (“registrar reptes”), serà fins al 31 de desembre de 2023, si bé els reptes començaran ja a partir de l’1 de novembre.

En aquest enllaç pot consultar-se la normativa i el funcionament del Repte d’Entitats.