FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/06/2016

La FEEC convoca estades per a joves als Alps italians del 17 al 23 de juliol

Alpinisme Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) convoca estades per a joves als Alps, entre el 17 i el 23 de juliol. Les estades es faran al massís del Gran Paradiso a la Vall d’Aosta (Itàlia) i estan destinades a nois i noies d’entre 18 i 25 anys. La zona del massís del Gran Paradiso ofereix un excel·lent ambient alpí, amb la necessitat d’aproximacions a peu i lluny dels telefèrics, que els permetrà gaudir de la flora i la fauna de la zona.

L’objectiu principal de les estades és que els participants assoleixin el nivell suficient per realitzar sortides fàcils d’alpinisme de forma autosuficient. Per fer-ho, es posarà especial èmfasi en les tècniques d’autodetencions en neu, de progressió amb grampons i piolet i encordament glacial. Serà també important treballar la planificació de les ascensions, la logística i la gestió de l’esforç en alçada.

A nivell alpinístic, depenent sempre de les condicions meteorològiques i del grup, els objectius seran els cims del Gran Paradiso (4.061 m), la Tresenta (3.609 m) o el Ciarforon (3.642 m).

Hi ha un màxim de 12 places que s’assignaran per ordre de recepció de la documentació, tanmateix si hi hagués més sol·licituds que places tindrien preferència aquells esportistes que no haguessin participat prèviament en estades de la FEEC. Per tal de que el grup sigui el més homogeni possible, també és valorarà el currículum esportiu dels participants.

Els joves interessats en participar-hi han d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix abans del 26 de juny de 2016. Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com hauran de formalitzar la inscripció, i la setmana abans de les estades es farà una sessió de presentació a la seu social de la FEEC. Per més informació, contactar per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 934 120 777.

Fotografia / Jordi Canyameres