FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Jorquera
Foto: Albert Jorquera

Notícies - 08/05/2020

La Covid-19 segueix afectant de ple el calendari FEEC

Curses per Muntanya

Tot i el canvi de tendència i l’inici de la desescalada per part del Gobierno de España en les mesures per preveure la Covid-19, la pandèmia segueix deixant molt tocades les diferents activitats programades per aquests mesos.

Després de la suspensió de la 11a Copa Catalana  de Curses Verticals ara la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha vist obligada també a suspendre la 9a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència. Aquest mateix matí s’ha fet oficial la suspensió de la Trepitja Garrotxa que s’havia de disputar el pròxim 24 d’octubre i que des del CE Olot, organitzadors de la competició, ja han anunciat que es posposa a l’octubre del 2021.

Aquesta prova a més a més havia de ser el Campionat de Catalunya de l’especialitat i ara mateix la FEEC es planteja poder buscar una nova cursa o bé deixar desert el títol aquest 2020.

A la suspensió de la Trepitja Garrotxa cal sumar-hi que aquesta setmana també s’ha fet oficial la suspensió de la prova  Pels camins dels Matxos que organitza el CE Torelló i que havia de donar el tret de sortida a la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència el passat 19 d’abril i que tot i buscar nova data finalment ha decidit suspendre definitivament la cursa.

Ara mateix només queda oberta la cursa Ultra Trail Valls d’Aneu que s’ha de disputar el 25 de juliol i que tot i semblar difícil que es pugui celebrar en aquestes dates des de l’Espot Esquí Club Valls d’Aneu de moment es vol mantenir la cursa.

Amb un calendari molt tocat, algunes curses segueixen buscant dates per intentar posposar el que cada dia que passa sembla més evident, que la temporada de curses per muntanya es donarà per perduda aquest 2020. Els últims en anunciar la suspensió, una altra clàssica, la 16a Burriac Atac, organitzada per AECE Vilassar de Mar, també ha decidit baixar la persiana i posposar la cursa que s’havia de fer el 5 de setembre a l’any 2021. Consulta Calendari de Curses per Muntanya 

La Copa del Món ISF tampoc comença 

En l’àmbit internacional tampoc es dibuixen massa millor les coses per la temporada de curses per muntanya. La Copa del Món ISF no començarà de moment després de l’anunci de suspensió de l’Skyrace Comapedrosa

La cursa andorrana s’havia marcat des de l’organització de la Copa del Món com a punt de partida de l’edició d’aquest 2020, després de la suspensió de la Madeira Skyrace® (Portugal) i la Minotaur Skyrace® (Canadà). Altres han ajornat de moment la seva disputa a l’últim trimestre de l’any. Amb aquestes premises i a data d’avui, així queda el calendari de les Skyrunner® World Series 2020:

SuperSky Races:

 • Trofeo Kima (Itàlia): 30 d’agost
 • Gorbeia Suzien (Pais Basc): 27 de setembre

Sky Races:

 • Mt Awa Skyrace® (Japó): sense data confirmada
 • Yading Skyrun® (Xina): Sense data confirmada
 • Livigno Skymarathon® (Itàlia): Sense data confirmada
 • Hamperokken Skyrace® (Noruega): 1 d’agost
 • Matterhorn Ultraks “Extreme” (Suïssa): 21 d’agost
 • Hochkönig Skyrace® (Àustria): ajornada al 5 de setembre
 • Pirin Extrem (Bulgaria): 12 de setembre
 • Zacup Skyrace® (Itàlia): 20 de setembre
 • Transvulcania (Canàries): 3 d’Octubre
 • Limone Skyrace® (Itàlia): 10 octubre
 • Skyrace® des Matheysins (França): ajornada al 18 de octubre

 

El circuit de Marxa Nòrdica espera el tret de sortida

Aturat també com la resta de calendaris, el de Marxa Nòrdica sembla que haurà de seguir esperant per intentar disputar-se algunes de les proves del seu circuit.

La que havia de ser primera prova del calendari la 5a Ecomarxa ja té nova data. Des del Club Marxa Nòrdica Collserola s’ha posat el 4 d’octubre com a data de celebració de la prova.

El comitè de marxa nòrdica segueix treballant per reprogramar les diferents proves en una plena tardor on de moment s’estàn desplaçant la majoria de trobades del circuit.

 

Consulta la resta de suspensions i ajornaments del Calendari de Competició

Consulta la resta de suspensions i ajornaments del Calendari d’activitats FEEC