FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 29/03/2021

La Copa del Món d’esquí de muntanya es tanca amb tres pòdiums catalans

Esquí de muntanya

Marta Garcia Farrés (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) segueix posant el seu nom el més amunt de l’esquí de muntanya després de tancar-se una nova temporada de la Copa del Món ISMF d’aquest esport. L’osonenca establerta a la Cerdanya, que la setmana passada confirmava el seu segon lloc en la categoria esprint, ha tancat la campanya com a la tercera millor esquiadora de muntanya en la puntuació combinada entre les proves individual, vertical i esprint.

La francesa Axelle Mollaret segueix demostrant el seu domini absolut en la general combinada i s’emporta un nou globus de vidre. El segon lloc ha estat per la sueca de Tove Alexanderson que ha completat el pòdium.

Garcia amb només 30 anys en suma 11 d’experiència a la Copa del Món d’esquí de muntanya i juntament amb Mireia Miró i Clàudia Galícia són els noms propis de l’esquí de muntanya català femení els darrers anys.  Marta Garcia suma aquest tercer lloc a la combinada al segon lloc a la general de la categoria esprint i amplia la seva llarga col·lecció de globus de vidre.

En categoria masculina absoluta Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) tanca temporada com a 18è de la general de la combinada i Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) acaba amb un 19è lloc a la vertical i 23è a la individual.  Pau Coll per la seva banda (Ski Club Camprodon) acaba amb un 9è lloc a la categoria U23.

Albert Pérez de plata 

El planter de l’esquí de muntanya català segueix donant bons resultats en les competicions internacionals. Els joves esquiadors de muntanya catalans han demostrat el potencial que tenen també a la Copa del Món.

El tarragoní Albert Pérez que ja va brillar als mundials celebrats a Andorra on va sumar una plata a la prova vertical U20 i un bronze en els relleus U20, s’ha penjat també la medalla de plata en la classificació final U20 de la prova individual de la Copa del Món d’esquí de Muntanya. L’esportista de muntanya del Pla de Santa Maria a més a més  ha tancat la general combinada com a cinquè classificat.

En la mateixa categoria destacar el 8è lloc d’Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i el 17è de Marc Ràdua (CEPS) a la combinada.

En categoria femenina U20 cal destacar el debut aquesta temporada de Maria Costa i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) que han aconseguit un 8è lloc i un 16è lloc a la general de la combinada de la Copa del Món.

 

Classificacions Copa del Món