FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEDME
Foto: FEDME

Notícies - 25/03/2021

Marta Garcia segueix col.leccionant globus de vidre

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Constant i persistent, amb més d’una dècada de competició a les seves esquenes, Marta Garcia Farrés (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) suma un nou globus de vidre de la copa del món d’esquí de muntanya en categoria esprint després d’aconseguir el segon lloc a la general final.

Tot i l’espineta clavada d’aconseguir un or a la Copa del Món, Garcia acumula un currículum més que envejable. L’esquiadora de muntanya osonenca establerta a Pi de Cerdanya, només ha faltat en una edició la 2019/2020 amb la cita amb el pòdium de la general final de la categoria esprint. Aquella temporada Garcia va tancar la campanya amb un quart lloc.

Aquest 2020/21 Marta Garcia ha mantingut una lluita intensa amb la suïssa Marianne Fatton que s’ha acabat emportant el títol de campiona de la Copa del Món.

El segon lloc aconseguit en aquesta edició se suma als tres tercers llocs (2018/19, 2017/18 i 2016/17) i al segon lloc de la temporada 2015/16 en el seu debut com a senior.

Cal recordar també que Marta Garcia es va proclamar campiona del món sub 23 en categoria esprint la temporada 2015/14, en l’any del debut de la modalitat esprint a la copa del món.

Amb aquest segon lloc Marta Garcia s’ha pogut treure el mal regust de boca del mundial disputat a Andorra on tot i aconseguir dos top 10 en esprint i vertical no va poder lluitar pels llocs de pòdium.

En categoria masculina destacar el cinquè lloc d’Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) que no ha participat en l’última prova de la Copa del Món.

El planter català amb velocitat de creuer

Segurament Marta Garcia és un referent per molts dels esquiadors de muntanya catalans que han tancat a Madonna di Campiglio la seva participació a la copa del món esprint amb bona nota.

La millor la que ha sumat Pau Coll (Ski Club Camprodon) que ha baixat el teló de la temporada amb el tercer lloc a la general sub 23 de la categoria.

Gran debut també de Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) en categoria sub 20. La bagenca ha tancat temporada amb un més que meritori cinquè lloc a la general, l’any del salt de categoria. La també esportista del AE Mountain Runners del Berguedà, Ares Torra, ha tancat temporada amb un 14è lloc a la general.

En categoria masculina Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) ha tancant la general en 15è lloc i Marc Ràdua (Ceps) ha acabat com a 22è la general.