FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 07/03/2021

El mundial d’esquí de muntanya es tanca amb cinc medalles catalanes

Esquí de muntanya

A la primera jornada del mundial d’esquí de muntanya que s’ha celebrat aquesta darrera setmana a Andorra. la delegació catalana va sumar les tres primeres medalles en la competició d’esprint. Els noms d’Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà), Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) van aconseguir obrir el mundial de la millor manera possible aconseguit penjar-se dues plates i un bronze en l’estrena dels campionats.

Oriol Cardona un dels noms a tenir en compte en el campionat en categoria absoluta ha vist com no acabava de funcionar tot com ell pensava i després de veure’s obligat a abandonar a les proves verticals i individuals per problemes físics.

Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) amb un 13è lloc a la prova individual i dos top 10 en esprint i vertical ha estat la millor catalana en categoria absoluta. Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) ha sumat un top 20 a la prova individual que tancava el campionat.

Albert Pérez es fa un nom al mundial

La bona actuació dels esquiadors i esquiadores de muntanya catalans va tenir certa continuitat en les altres modalitats i amb un nom propi en la suma de medalles, el del Pla de Santa Maria, Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team).

Pérez ha sumat un bronze en la prova de relleus per equips i una plata en la prova vertical U20. L’esquiador del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya, ha demostrat que és un dels noms a tenir en compte a partir d’ara en el panorama internacional.

Albert Pérez, s’ha proclamat subcampió del món en categoria júnior de la prova vertical i ha demostrat estar en un gran moment de forma aquesta temporada a l’aconseguir també un més que destacat quart lloc a la prova individual U20.

En la mateixa categoria cal destacar el també bon paper dels dos medallistes olímpics Ot Ferrer i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) que han tancat la prova individual amb un novè lloc de Ferrer i un setè lloc de Costa, l’any del seu debut com a juniors.  Ferrer ja havia sumat un quart lloc a la prova esprint i Costa un cinquè lloc en la mateixa prova.

Pel que fa a la categoria U18 la berguedana Ares Torra es va encarregar, a més a més de donar una medalla en categoria esprint, de sumar un gran sissè lloc a la prova individual i a la vertical.