FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 27/06/2022

La Copa del Món de Curses per Muntanya arriba a Catalunya

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La Garmin Epic Trail marcarà el punt mig d’aquesta edició de la Copa del Món de Curses per Muntanya. La competició arriba a Catalunya després de l’última cursa celebrada al Canadà i que l’última cursa europea, a Austria, deixés molt bones sensacions pels esportistes catalans. 

El seleccionador català, Pere Rullan, ha convocat sis esportistes per a la cursa a casa. L’aposta de Rullan és per a corredors i corredores experimentats i que ja han debutat a la Copa del Món.

En categoria femenina Georgina Gabarró (GE Oliana) i Carolina Rius (CE Madteam) seran les dues opcions de la selecció per a intentar sumar punts en un recorregut que les dues coneixen bé i on intentaran jugar el factor de locals per repetir l’èxit aconseguir a terres austríaques on Núria Hospital (Trail Camí dels Ibers) i Mercedes ‘Mesi’ Arcos (CM Sant Cugat) van tornar amb dos “top ten” a la butxaca.

Pel que fa a la categoria masculina, Rullan buscarà amb corredors de llarga distància com Victor del Águila (CE Trail Tarraco),
Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) o Martí Làzaro (CE Ripoll) intentar comabatre amb garanties en una cursa amb distància marató com és aquesta Garmin Epic Trail. El darrer guanyador de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) completa la llista i serà un dels noms a tenir en compte en la lluita pels llocs de privilegi.

Fernando Rosa i Arnau Artés seran els tècnics que acompanyaran a la selecció en el retorn de la Copa del Món a Catalunya.

L’Epic Trail Vall de Boí 42K és una cursa de 42km de distància en un recorregut tècnic i espectacular amb 2.800 m de desnivell positiu i un total de 5.600 m de desnivell acumulats. Consisteix en un itinerari circular per la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici i les muntanyes que envolten la Vall de Boí. Amb sortida i arribada a la població de Barruera (Alta Ribagorça). La cursa torna a ser prova de la Copa del Món després que el darrer 2021 fos l’encarregada de decidir el mundial de Curses per Muntanya.

La cursa es podrà seguir en directe per TV3 per segon any consecutiu.

Última selecció catalana que va participar a l’Epic Trail.

La Copa del Món de Curses per Muntanya es va iniciar a la Matheysins,  primera de les 14 curses per muntanya de les que constarà aquesta competició, repartides per  11 paísos i 3 continents. La temporada s’allargarà fins al 8 d’octubre quan la Gorbeia Suzien a Zeanuri (Eskadi), tancarà la competició. La selecció catalana disputarà el 31 de juliol la següent prova a Andorra a l’Skyrace Comapedrosa.