FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Fede Arcos
Foto: Fede Arcos

Notícies - 09/06/2022

Catalunya torna amb tres ‘top 10’ de la Copa del Món de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya ha sumat tres ‘top 10’ a la prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya que s’ha disputat a Salzburg a la Hochkönungman Skyrace.

L’equip català torna de terres autríaques amb molt bon regust de boca després de la bona actuació dels seus corredors i corredores.

A Salzburg els esperava una cursa exigent de 32,6KM i 2.700md+ per un terreny força tècnic i un perfil de tobogans constants que van posar a prova les cames i la tècnica dels esportistes de muntanya catalans.

En categoria femenina l’aposta per les experimentades Núria Hospital (Trail Camí dels Ibers) (4:46:52) i Mercedes ‘Mesi’ Arcos (CM Sant Cugat) (5:04:00) va sortir rodona i les catalanes van sumar una sisena i una setena posició, respectivament. Tot i que la mateixa Arcos reconeixia no haver signat la seva millor cursa, les dues corredores catalanes van aconseguir pujar al pòdium entre les 10 millors de la cursa de Copa del Món.

La cursa se la va emportar la txeca, Marcela Vasinova (4:13:00) per davant de l’alemanya, Rosanna Buchaer i de la francesa, Iris Pessey que va tancar el pòdium.

En categoria masculina l’osonenc, Albert Ballús (GE Manlleu) (3:45:26), va sumar l’altre “top 10” per a l’equip català entrant en vuitena posició. Ballús que és tercer a la general de la Copa Catalana de Curses Verticals, manté el seu bon to aquesta temporada i segueix comptant de ple pel seleccionador, Pere Rullan.

Tot i que fora del top 10, cal destacar la dotzena posició del sempre competitiu Marcel Romaní (UEC Gràcia) (3:51:46) i la tretzena posició de Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) (3:51:54) que també és una de les confirmacions d’aquesta campanya.

La cursa masculina se la va emportar el suís Christian Mathys (3:31:09) que va superar al francès Damien Humbert i a l’alemany Johannes Klein que va ocupar l’últim calaix del pòdium.

La Hochkönig Skyrace és una de les distàncies més dures, si no la més dura, del Hochkönigman Trailrunning Festival. Des de Maria Alm, el recorregut és de 32,6 km i 2.720 hm + d’altura fins al mar de pedra. El punt més alt que s’ha d’arribar és el Schönegg amb 2.390 hm. La Skyrace és una distància molt tècnica amb una mica d’escalada per superar.

La Copa del Món de Curses per Muntanya es va iniciar a la Matheysins que va ser la primera de les 14 curses per muntanya de les que constarà aquesta competició, repartides per  11 paísos i 3 continents. La temporada s’allargarà fins al 8 d’octubre quan la Gorbeia Suzien a Zeanuri (Eskadi), tancarà la competició.