FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 08/05/2022

Catalunya s’estrena a la Copa del Món a Matheysins

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La Skyrace de Matheysins ha estat aquesta temporada el tret de sortida de la Copa del Món de Curses per Muntanya. La cursa francesa presentava un recorregut de 25’5Km amb 1980md+ amb un terreny que barrejava trams molt corredors i trams molt tècnics fins arribar a la meta de Saint-Honoré.

La selecció catalana de Curses per Muntanya arribava al debut amb un equip molt jove i amb la majoria de debutants a la competició.

El tarragoní Victor del Àguila (CE Trail Tarraco), que ja havia tastat la competició internacional, ha iniciat la cursa situat entre el top 20 de la classificació però el darrer descens després de superar el Piquet de Nantes (2.216m) ha passat factura i ha acabat la jornada tancant el top 30 i sent el millor dels esportistes masculins de la selecció.

L’ebrenc, Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa), debutant a la Copa del Món no ha tingut tampoc una jornada rodona i ha acabat 36è a la general. El barceloní  Marcel Romaní (UEC Gràcia) ha tingut problemes físics en el tram final de la cursa i no ha pogut passar de la 47a posició final.

El millor esportista català ha estat Eduard Hernàndez (AE Matxacuca) que disputa la Copa del Món amb l’equip Brooks Trail i que ha creuat setè la línia de meta de Saint-Honoré.

La cursa masculina ha estat molt ràpida i s’ha aconseguit un nou rècord del recorregut que ha establert el guanyador, el francès Sylvain Cachard amb un temps de 2:15:40. A Cachard l’han acompanyat, en el primer pòdium de la temporada, els també francesos; Johann Baujard i Loic Robert.

Primer Top20 d’Anna Fernàndez 

En categoria femenina Anna Fernàndez (GE Oliana) ha aconseguit el seu primer Top20 a la Copa del Món en el dia del seu debut.

Fernàndez ha entrat 19a finalment a meta després d’anar en un grup capdavanter durant bona part de la primera part de la cursa. La catalana s’ha despenjat després de superar un dels trams més tècnics i durs superades les ‘Oreilles de Loup’ i camí del Col de Tabor (2.389m). Després del segon punt d’avituallament els esportistes han hagut de superar un tram de cordes i on la neu ha marcat el recorregut.

L’altra representant de la selecció catalana, Carolina Rius (CE Madteam) ha entrat en 25a posició a la meta en la que ha estat també la seva estrena a la Copa del Món.

En categoria femenina la francesa Julie Roux s’ha emportat la victòria amb un temps de 2:56:39 per davant de la seva compatriota Iris Pessey i la canadenca Lindsay Webster que ha tancant el pòdium.

La de Matheysins ha estat la primera de les 14 curses per muntanya de les que constarà aquesta Copa del Món, repartides per  11 paísos i 3 continents. La temporada s’allargarà fins al 8 d’octubre quan la Gorbeia Suzien a Zeanuri (Eskadi), tancarà la competició.

La pròxima participació catalana serà el 4 de juny a Hochköning Skyrace (Austria).