FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestre
Foto: Roger Mestre

Notícies - 31/08/2022

El CE Arítjol domina la segona prova de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica a Cambrils

Baix Camp Marxa aquàtica

La primera edició de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica ha arribat aquest cap de setmana a Cambrils. La platja del Regueral ha estat l’encarregada d’acollir la Marxa Aquàtica Vila de Cambrils (CE Cambrils), que s’ha convertit així en la segona prova de la competició que es va encetar el passat 10 de juliol a la platja de Creixell. En total, unes 40 persones han participant en aquesta segona parada de la Copa.

Classificacions de la segona prova de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica

La primera modalitat a llençar-se a l’aigua ha estat la dels 800 m binomi que s’ha celebrat en les categories femenina, masculina i mixta. En la categoria femenina, l’equip format per Carola Stöter i Leonor Hernández (CE Salouenc), el qual no ha tingut cap rival, ha obtingut la primera posició amb un temps de 16 minuts i 57 segons. Pel que fa a la categoria masculina, només hi han participat dos equips: el format per Josep Maria Silvestre i Sergi Cebrián (CE Arítjol), els quals s’han fet amb la primera posició, i l’equip format per Oriol Ferré Cañellas i Miquel Sánchez (CE Arítjol), segona posició de la categoria. La categoria Mixta ha estat la que ha acollit més participants, amb un total de 6 equips, i la que ha resultat més emocionant de veure, ja que els dos primers equips han hagut de lluitar fins al final per fer-se amb el títol de la categoria. Finalment, i per només uns pocs segons de diferència, el binomi format per Inès Fort i Esteve Raventós (CE Arítjol) s’ha fet amb la medalla d’or de la categoria, seguit del duo format per Miquel Àngel Bové i Alícia Domingo (CE Arítjol). La de plata ha estat per a Joan Parrón i Anna Montaner (CE Arítjol).

La següent competició ha estat individual i s’ha realitzat en un recorregut de 50 metres, on calia emprar l’ús d’una pala a mode d’impuls per a la progressió dins de l’aigua.  Aquesta modalitat només s’ha celebrat en les categories femenina i masculina. En la femenina, la més ràpida ha tornat a ser Elena Vilalta (CE Arítjol), la qual ja es va emportar la medalla d’or en la prova celebrada a Creixell. La competència ha estat forta i la segona posició ha estat molt disputada. Tant, que finalment Anna Montaner (CE Arítjol) i Inès Fort (CE Arítjol) han acabat empatant amb un temps d’1 minut 14 segons i 58 dècimes de segòn, emportant-se les dues la segona posició de la categoria. La tercera posició ha estat per a Adriana Sílvia Stoppa (CE Arítjol). Pel que fa a la categoria masculina, la carrera també ha estat molt ajustada. Sergi Cebrián (CE Arítjol) ha tornat a emportar-se la medalla d’or de la categoria en aquesta ocasió, seguit d’Oriol Ferré (CE Arítjol), que ha pujat una posició respecte a la primera prova de la Copa, i seguit de Josep Maria Silvestre (CE Arítjol), el qual s’ha fet amb la medalla de bronze en d’arribar a la meta només unes centèsimes de segòn després de Ferré.

L’última prova ha seguit un traçat dins l’aigua de 200 metres, de manera individual i a mà nua. En la categoria femenina, Anna Montaner (CE Arítjol) s’ha penjat la medalla d’or, pujant així una posició respecte la prova de Creixell. Alícia Domingo s’ha penjat la de plata en arribar poc més d’un segòn després de Montaner i Elena Vilalta (CE Arítjol) ha completat el podi, baixant dues posicions respecte la primera prova de la Copa. En la masculina,  el podi l’han conformat els mateixos tres participants que la modalitat anterior, demostrant així la seva bona forma física i superioritat davant la resta de competidors. En aquesta ocasió, el primer ha estat Oriol Ferré (CE Arítjol), seguit de Josep Maria Silvestre (CE Arítjol) i de Sergi Cebrián (CE Arítjol).

A l’entrega de premis hi han assistit Enric Daza, alcalde accidental de Cambrils; Natalia Pleguezuelos, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils; Alfred Clua regidor de l’Ajuntament de Cambrils; Jordi Merino, President de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC); Josep Casanovas, Vicepresident primer i Cap de l’Àrea de Territori de la FEEC; i Salvador Matas, President del Centre Excursionista Cambrils.

La Copa Catalana de Marxa Aquàtica continua al setembre

La primera edició de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica tindrà un total de quatre proves. Després d’aquesta la primera prova celebrada el 10 de juliol a la platja de Creixell i de la segona prova celebrada aquest passat cap de setmana a Cambrils, la Copa continuarà amb la 3a Marxa Aquàtica de Salou (CE Salouenc) el 10 de setembre; i la 3a AquaCEC (CEC), el 18 de setembre, que tancarà la competició i que també decidirà els campions de Catalunya d’aquesta temporada.