FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/07/2022

La Copa Catalana de Marxa Aquàtica debuta a Creixell

Tarragonès Marxa aquàtica Seleccions catalanes

La 3a Trobada de Marxa Aquàtica Vila de Creixell, organitzada pel Centre Excursionista Arítjol, ha estrenat aquest cap de setmana la primera Copa Catalana de Marxa Aquàtica. La platja de Creixell (Tarragonès) ha estat l’escenari d’aquesta prova en què han participat més de 30 persones. Paral·lelament també s’ha celebrat la Trobada organitzada per la mateixa entitat i a la qual han acudit més de 20 persones.

La jornada de diumenge la platja de Creixell ha despertat en un dia plenament d’estiu, calorós i amb unes condicions de la mar immillorables que han permès als participants de la primera prova de la Copa gaudir de la gran festa que ha representat la prova. Aquesta s’ha iniciat a les 8h amb l’entrega de dorsals i, posteriorment, un escalfament abans de començar la competició a les 9h.

Classificacions de la primera prova de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica

La primera modalitat a llençar-se a l’aigua ha estat la dels 800 m binomi que s’ha celebrat en les categories femenina, masculina i mixtes. L’equip format per les germanes Anna i Berta Montaner (CE Arítjol) s’ha penjat la medalla d’or d’aquesta modalitat, seguit de Leonor Hernández i Carola Stöter (CE Salouenc), medalles de plata, i seguit també de l’equip format per Iolanda Gómez i Luddy Benito (CE Arítjol), les quals s’han penjat la de bronze. En la categoria masculina, la medalla d’or ha estat pel binomi format per Oriol Ferre i Miquel Sánchez (CE Arítjol), la de plata per l’equip format per Sergi Cebrián i Josep Maria Silvestre (CE Arítjol) i la de bronze per Jorge Piera i Joan Parrón (CE Arítjol). En la categoria mixte, els guanyadors han estat Miquel Àngel Bové i Alícia Domingo (CE Arítjol), seguits d’Esteve Raventós i Inés Fort (CE Arítjol) i de Fernando Garcia i Magda Trujillo (CE Alliberadrenalina), els quals han completat el podi de la categoria.

La següent prova ha estat individual i s’ha realitzat en un recorregut de 50 metres, on calia emprar l’ús d’una pala a mode d’impuls per a la progressió dins de l’aigua.  Aquesta modalitat només s’ha celebrat en les categories femenina i masculina. En la categoria femenina absoluta, la més ràpida ha estat Elena Vilalta (CE Arítjol) amb un temps d’1 minut, 16 segons i 25 dècimes de segòn. L’ha seguit Berta Montaner (CE Arítjol) que amb un temps d’1 minut, 21 segons i 39 dècimes de segòn s’ha fet amb la segona posició, i  amb només 1 segòn d’avantatge respecte a la tercera, Inès Fort (CE Arítjol). Pel que fa a la categoria masculina, la carrera ha estat molt ajustada. Sergi Cebrián (CE Arítjol) ha estat el més ràpid amb un temps d’1 minut, 6 segons i 53 dècimes de segòn. Només unes dècimes de segòn més tard, ha arribat a la meta David Martí (CE Salouenc) i, poc després, Oriol Ferré (CE Aríjol), el qual s’ha fet amb la medalla de bronze.

L’última competició ha seguit un traçat dins l’aigua de 200 metres, de manera individual i a mà nua. En la categoria femenina, la disputa per l’or ha estat molt ajustada i només uns segons han estat determinants per decidir la guanyadora femenina de la prova. Finalment, la medalla d’or se l’ha penjat de nou Elena Vilalta (CE Arítjol), la de plata se l’ha endut Anna Montaner (CE Arítjol) i la seva germana Berta Montaner (CE Arítjol) s’ha fet amb la de bronze. Les tres femenines han triomfat a la jornada de Creixell i han demostrat la seva superioritat davant la resta de competidores. En la categoria masculina, Oriol Ferré (CE Arítjol) i Sergi Cebrián (CE Arítjol) han tornat a disputar-se la medalla d’or, la qual finalment se l’ha endut Ferré. La de plata ha estat per Cebrián i la de bronze per Miquel Sánchez (CE Arítjol).

L’entrega de premis de la primera prova de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica ha estat presidida pel regidor d’esports de l’Ajuntament de Creixell Francesc Sentís i el president de la FEEC Jordi Merino.

La Copa Catalana de Marxa Aquàtica continua a l’agost

La primera edició de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica tindrà un total de quatre proves. Després d’aquesta primera prova, continuarà el 28 d’agost amb la 1a Copa de Catalunya Marxa Aquàtica “Vila de Cambrils”, organitzada pel Centre Excursionista Cambrils; seguida de la 3a Marxa Aquàtica de Salou (CE Salouenc) el 10 de setembre; i la 3a AquaCEC (CEC), el 18 de setembre, que tancarà la competició i que també decidirà els campions de Catalunya d’aquesta temporada.