FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/05/2022

La Copa Catalana d’Ultraresistència arriba a les muntanyes de Prades

Baix Camp Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada, organitzada per la secció de muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-seca, serà la segona aturada de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència que es va iniciar el passat 2 d’abril a la Trencacims de Paüls.

En total els participants hauran de superara 65 KM de distància i 3.300m de desnivell acumulat,la cursa passa per alguns dels indrets més bonics de les muntanyes de la Costa Daurada, com Siurana, l’Arbolí, la Febró, el Bosquet i Capafonts. La forta calor que s’espera per aquest cap de setmana pot ser un dels factors que pot marcar la segona prova de la Copa.

Aleix Toda (CE l’Areny), Isaac Salvat (CE Riudomencs AP) i Arnau Tomás (CCE Trencacims) es perfilen com a favorits de la cursa despres del bon paper que van fer en el debut a la Trencacims. El líder, Aleix Toda, defenserà el lideratge davant dels dos rivals més directes per intentar agafar distància per l’última cursa de la copa.

En categoria femenina Alba Alemany (CCE Trencacims), Neus Peiro (CE Pedala Cat Balguer) i Belen Simarro (CE Madteam) surten com a capdavanteres de la classificació i entre elles tot apunta que es jugaran els punts per a la general.

La Copa Catalana d’Ultraresistència  finalitzarà el 22 d’octubre amb la 8a Trepitja Garrotxa Solidària, organitzada pel Centre Excursionista Olot. La prova que decidirà el guanyadors de la Copa tindrà un recorregut de 84km de distància i 4750m de desnivell acumulat. Amb sortida i arribada a Oix (Alta Garrotxa), el traçat descobreix alguns dels indrets més inòspits de l’Alta Garrotxa, passant per les viles de Santa Bàrbara, Sant Antoni, Sant Miquel de Monteia, Gitarriu, Talaixa, Beget, Salarça i Bolòs.

Abans de tancar  la 10a Copa Catalana d’Ultraresistència es disputarà el Campionat de Catalunya d’Ultraresistència a la Berga Trail el pròxim 4 de juny.