FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Elias
Foto: Marc Elias

Notícies - 16/04/2021

La Cara Amon serà la seu del campionat de Catalunya de curses per muntanya verticals de categories inferiors

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 12a edició de la Cara Amon organitzada des del Centre Excursionista Alta Ribagorça  acollirà el campionat de Catalunya de curses per muntanya verticals juvenils, juniors, cadets i infantils. La cursa que serà la segona prova de la Copa catalana de l’especialitat decidirà també els millors esportistes en verticals de categories inferios.

Aquesta decisió s’ha pres com a conseqüència que el campionat de Catalunya absolut de curses per muntanya verticals es farà el pròxim 12 de juny a l’Olla de Núria i per respectar el màxim d’inscrits per motius medi ambientals en aquesta cursa.

Les proves de la Cara Amon com és habitual sortiran des de Barruera (Alta Ribagorça) i constaran de 3 quilòmetres i 900m+ les curses juniors i juvenils i una distància de 2 km i 550m+ per a cadets i infantils.

La cursa se celebrarà aquest pròxim 15 de maig i acollirà també la categoria absoluta puntuable per la Copa de verticals.

Segona estació de la Copa

La Cara Amon serà la segona aturada de la 11a Copa Catalana de Curses Verticals que va començar aquest dissabte 10 d’abril a la Vertical del Sobrepuny.

En categoria femenina Anna Guirado (Associació Esportiva Trail Xics Montseny) defenserà el lideratge de la copa davant de Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Georgina Gabarró (UEC Anoia) les tres ja inscrites a la cursa.

En categoria masculina Pere Rullan (La Molina Ski Club) de moment és l’únic inscrit del pòdium on Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) i Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) van ser primer i tercer en el debut al Sobrepuny.

La cursa servirà però també pel retorn del local Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Aneu) que es va perdre el debut a la Sobrepuny per lesió.

Caldrà estar pendent fins al tancament de les inscripcions, 13 de maig, per veure altres aspirants a buscar la victòria a la cursa i a la general de la copa. Actualment la cursa vertical compte ja amb 240 inscrits.